日式料理,主打黑毛和牛丼/鍋物定食。店內裝修以大正時代風格為主,融合日式同西式嘅形式。➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ 🐃 [ 日本黑毛和牛𝐀𝟒赤身 - 丼定食 ]🥢 [ 𝐇𝐊$𝟏𝟔𝟖 (𝟏𝟐𝟎𝐆) | 𝐇𝐊$𝟏𝟗𝟖 (𝟏𝟒𝟎𝐆) | 𝐇𝐊$𝟐𝟐𝟖 (𝟏𝟔𝟎𝐆) ][ 配 時令前菜 | 野菜沙律 | 鮮嫩生蛋 | 野菜昆布湯 | 日本珍珠米飯 ]和牛三種份量選擇,大食嘅寶寶可以直接叫大份。有3種享用方法,(1)唔加任何調味直接食,(2)配上配菜食,(3)傳統形式配上蛋黃食肉質就更滑。肉質感覺7成熟,赤身有一定油脂,但唔會太過份。--🐃 [ 日本黑毛和牛 𝐀𝟒 肩脊肉 - 鍋物定食 | 𝐇𝐊$𝟐𝟑𝟖 ][ 配 時令前菜 | 野菜沙律 | 鮮嫩生蛋 | 日本珍珠米飯 | 湯㡳(日式昆布柴魚湯 / 關東風壽喜燒湯) ]A4肩脊肉 ,油脂分佈平均,肉味幾突出。關東風壽喜燒湯,配上油揚、豆腐、芋絲、蔬菜等,而甜度無傳統嘅咁甜。

🐃 [ 日本黑毛和牛𝐀𝟒赤身 - 丼定食 ]

• 黑毛和牛丼