2020-12-06 268 views
大圍開咗好多coffee shop,放假專登入搵呢間試下。遠遠就望到一幢白色獨立屋,自成一國,仲有露台座位,感覺舒服。Lunch set ($79) 有小鬆餅poffertjes同飲品,我揀咗【烤香蕉朱古力小鬆餅】同【海鹽焦糖Latte (熱)】。香蕉上面的焦糖片和伴碟的nuts一樣脆,與香軟的 poffertjes (荷蘭小鬆餅) 兩種口感形成對比,不錯,朱古力醬另上,可以自己玩 food art 淋到最美為止。熱海鹽焦糖 Latte 香濃之餘又不會太苦,頗適合平時沒有喝咖啡習慣的我。不過,全店最大的優點還是環境,上到二樓還以為自己身處日本,一解疫情之下無法去旅行之苦:
大圍開咗好多coffee shop,放假專登入搵呢間試下。

香蕉上面的焦糖片和伴碟的nuts一樣脆,
朱古力醬另上,可以自己玩 food art 淋到最美為止。