2023-11-07
💪🏻 日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯 ($138)平時嘅意大利飯都係用忌廉去煮意大利飯,呢間日式Cafe好特別用咗豆乳同忌廉去煮,令到意大利飯除左忌廉芝士味外,亦有好香豆乳香味😋 食落清新,好creamy!而且鰻魚都係成條上,油香十足,勁滿足🤤 珍珠米食落都好煙韌。💪🏻 慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉 ($158)鹿兒島豚肉眼好大塊,而且係厚切,口感十足!豬肉眼豬味濃郁,油香突出🤤 而且因為慢煮嘅關係,肉質都好淋😋 馬鈴薯團子粉口感都好特別,好煙韌,亦都好掛汁。💪🏻 百利甜酒朱古力咖啡 ($52)第一次飲百利甜酒加咖啡,發現非常地夾🤩 酒香味加埋咖啡味類似Tiramisu嘅感覺,又有朱古力香,令味道好多層次,好好飲😋 而且咖啡都唔會太甜。💪🏻 芋泥軟心巴斯克蛋糕 ($78)芝士巴斯克蛋糕內裏焗得啱啱好,內裏係半熟流心,好creamy🤤 而且芝士味香濃。另外,仲用左芋泥做餅底,令蛋糕口感更豐富!餐廳用嘅富士山水杯都靚😍味道:8.5/10性價比:6/10 食住瘦指數:💪🏻/5
💪🏻 日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯 ($138)
💪🏻 慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉 ($158)
💪🏻 百利甜酒朱古力咖啡 ($52)
💪🏻 芋泥軟心巴斯克蛋糕 ($78)
餐廳用嘅富士山水杯都靚😍
味道:8.5/10