2021-09-05 71 views
好喜歡呢間「純粹」,好近地鐵站,但第一次去嘅時候都幾難搵,不過好在遇到一個好心嘅叔叔教我哋喺邊度搭lift🥰搭咗一部好舊式工廠大廈嘅拉鐵閘電梯,由一個好舊式嘅環境踏入「純粹」,真係好似去到另外一個完全唔同嘅空間,簡樸日式木系風,非常舒服,空間感好大,好寧靜嘅感覺,佢係一間純素食所,只開星期五至星期一,去嘅朋友記住睇清時間,唔好摸門釘,另外,真係要讚吓佢哋嘅服務態度非常好,每一樣嘢都會好清楚解釋比你聽食物係啲乜,有乜特別,令你食到落口除咗覺得好食之外,亦都會覺得好健康😍有機楓糖可可藜麥燕麥窩夫$108 (轉冷泡咖啡 +$28)- 用上藜麥燕麥,外面脆,入面唔會好似平時食嘅咁諗,但好有質感亦好香,配上有機楓糖,健康又好食👍🏻1. 宇治抹茶芝士蛋糕 $62- 好有抹茶味,但一啲都唔似平時食芝士蛋糕會覺得好heavy嘅感覺。2. 冷泡玫瑰炭燒烏龍茶 $$38- 淡淡的烏龍茶香又有少少玫瑰花香,好清新嘅感覺3. 檸檬咖啡冰梳打$58- 佢係檸檬梳打,加上咖啡冰粒,清新口味4. 純粹真、70%黑朱古力有機豆乳 $59- 因為係用70%黑朱古力,所以一啲都唔太甜5. 冷泡咖啡 - 佢係用偏nutty

有機楓糖可可藜麥燕麥窩夫$108 (轉冷泡咖啡 +$28)

1. 宇治抹茶芝士蛋糕 $62

2. 冷泡玫瑰炭燒烏龍茶 $$38
- 淡淡的烏龍茶香又有少少玫瑰花香,好清新嘅感覺

3. 檸檬咖啡冰梳打$58
- 佢係檸檬梳打,加上咖啡冰粒,清新口味

4. 純粹真、70%黑朱古力有機豆乳 $59
- 因為係用70%黑朱古力,所以一啲都唔太甜
5. 冷泡咖啡
- 佢係用偏nutty 嘅豆,好啱我口味

總括嚟講,佢嘅定價唔係平,但係食物好健康好有質素,而且環境真係好,係好值得一去再去嘅地方👍🏻