2010-12-11
早排裝修左大半個月, 原來係擴充營業. 今日去到仲見返以前個韓國老闆, 即係唔係頂手啦.畢竟以前間舖太窄, 坐位少, 又迫匧, 大部分坐位都係圓凳, 位得好辛苦.而家霸埋隔離個舖位黎做, 闊落左. 由於0的枱凳大張左, 所以實際枱凳數目冇乜多到, 都係要等位.始終都係新裝修, 所以環境都 再講下食物, 由於小弟都算係熟客, 舊有的菜式幾乎都食過晒, 所以第一件事就係睇下個 MENU 有乜唔同左.留意到以往既五花腩飯同豬肉飯冇左, 但多左幾個湯面同湯飯今晚叫左一個牛肉湯飯同一個石頭鍋飯.先講湯飯, 飯同送係分開上, 一兜係送,湯浸住,一兜係飯,係一0的類似珍珠米黐立立既飯,我就幾鐘意,但唔係人人都0岩。湯底都 OK, 0的送都夠淋, 最欣賞係佢湯同人飯分開, 客人可以隨喜好決定將0的飯浸幾耐, 漏耐0的就入味0的. 另一個係石頭鍋夜 一如以往, 店員係會幫你落辣醬同攪勻. 但今次個味日道就跌左 WATT. 0的飯冇乜味, 冇左以往既鑊氣, 就同電飯煲拿出黎果0的冇分別, 0的送都係冇乜味, 結果要落大量辣醬去 "撈", 失去左原有味道 總體來說差過以前少少, 希望只係新開張未適應, 繼
始終都係新裝修, 所以環境都
留意到以往既五花腩飯同豬肉飯冇左, 但多左幾個湯面同湯飯
今晚叫左一個牛肉湯飯同一個石頭鍋飯.
總體來說差過以前少少, 希望只係新開張未適應, 繼續努力.
題外話 : 原來0係淘大都有間分店, 唔知係咪0的師傅過左去果邊做呢 ?