2015-09-10 245 views
安定、友愛邨已30多年……..最近商場經翻新後開了很多新店鋪,其中一間就係呢間新式甜品店 – 糖山莊對於邨內及住係隔離屋苑o既我係天大喜訊,因為我同媽媽都是甜品愛好者,終於有間甜品店係左近,毋須再過去老遠的市中心或者置樂了。晚上9點………店內早已充滿人群,而店外都有不少甜品愛好者等著、有一家老小、三五知己、一雙一對。我同媽媽等了一會就有位~~~~不過因為人太多,又有外賣自取order所以製作需時請耐心等侯!!!!!媽媽一坐低就要order呢個甜品甜品來了…….未放低已經飄來榴槤之香!!!!!!!!!雪糕+榴槤肉+榴槤冰及爽珠雪糕透出淡淡榴槤味、新鮮榴槤肉味道極搶、榴槤冰味道較淡,但三者夾埋卻剛剛好,真正做到齒頰榴香!!!!!!!!!而爽珠就爽口黃彈牙。雪糕+綠茶冰+紅豆配小丸子綠茶冰茶味甘濃加上紅豆蓉配煙韌小丸子永遠係最佳配搭值得一讚:綠茶冰o既茶甘味食完之後仍不斷縈繞整個口腔。而雪糕非常夠凍,經我手機食先影左咁耐同食埋冰,d雪糕都還未溶化哂,厲害!!!!!!
媽媽一坐低就要order呢個甜品
甜品來了…….未放低已經飄來榴槤之香!!!!!!!!!
雪糕+榴槤肉+榴槤冰及爽珠
雪糕+綠茶冰+紅豆配小丸子