2011-11-22
難得黎紅磡探朋友點知撲了個空, 唯有係附近睇下有無咩野食頂下肚先行行下見到有間門口簡陋的上海野, 毫無裝修可言, 但係都算幾多客, 就入去試下喇我好肚餓, 照住牆上面的菜單點菜, 我叫左酸辣雲吞, 炸雞亦, 凍豆漿先上既係凍豆漿, 夠凍, 豆味ok, 整體味道偏淡, 都可以接受再黎酸辣雲吞, 材料十足, 入面有勁多豆腐黑木耳, 味道唔算辣, 雲吞大大隻, 足足有4隻, 大食人食完都夠飽呀炸雞亦, 好彩我係食完酸辣雲吞前食佢, 唔係都應該食唔落, 點解會係上海小店叫炸雞亦? 我都唔知, 只係想食就食, 呢到既雞亦係雞全亦, 炸得好滑好入味, 外皮香脆雞肉嫩滑, 七蚊一隻抵食呢餐食到我心滿意足, 特登坐車黎食我就唔會, 但下次經過會再黎