2009-05-17 49 views
早2個WEEK 就打黎BOOK台了, 已經要係食第2輪9:00PM了, 仲係冇叫化雞呢 離遠就見到大大個閃燈牌面, 見曬佢成層都係間餐館~ 如果唔係有人BRING 我地去, 真係搵唔到個入口呀, 係要穿入去D店舖中間, 仲要坐LIFT~ 哈哈...個LIFT 可以入4個人架咋~早左少少去到, 真係FULL HOUSE 呀, 仲有人WALK IN WAITING!真係好舊式呀, 好有電視中老人去DRINK TEA 既茶樓FEEL,不過佢D碗碗碟碟又幾靚架喎~個個伙計都係好有經驗似的, 都幾NICE, 有介紹點COOK, 又同我地DECIDE 咩SIZE, 又會話夠曬我地食, 唔好叫太多,我地叫左:冷盤拼盤 ONLY 認得JELLY FISH *我食左好多, 係得個口感, 冇咩味同個牛肉片 *都係冇咩味其他的好似係VEGGIE 同麵粉小籠飽 個皮唔夠薄, 但就包汁, 唔係包油!蔥爆牛肉 好似食緊乾炒牛河咁架~D牛好SOFT~ 好夠味, 可以配飯食囉~ 我地仲夾落燒餅度食~ 好快咁清曬成碟呀!!~~叉子燒餅 好脆&芝麻味, 好得意架, 脹卜卜的, 中間空心, 我地放左D 牛入去食~糖醋魚塊

離遠就見到大大個閃燈牌面, 見曬佢成層都係間餐館~
哈哈...個LIFT 可以入4個人架咋~

我地叫左:
冷盤拼盤
同個牛肉片 *都係冇咩味
其他的好似係VEGGIE 同麵粉
小籠飽
個皮唔夠薄,
但就包汁, 唔係包油!
蔥爆牛肉
好似食緊乾炒牛河咁架~
D牛好SOFT~
好夠味, 可以配飯食囉~
我地仲夾落燒餅度食~ 好快咁清曬成碟呀!!~~
叉子燒餅
好脆&芝麻味,
好得意架, 脹卜卜的, 中間空心, 我地放左D 牛入去食~
糖醋魚塊
啲魚好滑,
只係薄薄的一層炸皮, 唔會成口粉,
酸酸甜甜的, 又係配飯~
宮堡大蝦
食落唔係好似蝦味架, 有D蝦膠FEEL,
不過都係好味, 酸辣的, 開胃.
火腿津白
因為我地冇VEGGIE, 佢介紹的,
津白吸左火腿啲味, 好林 .
酒醩鴨肝
原來係我由細到大都唔食既ORGAN,
我試左好細舊, 都係接受唔到, 想吐...
不過就聞到好香酒味~
重點呀!!!
一大只肥燒鴨, 個COOK 好熟手咁片片片就出左2碟皮上台了~
仲係熱熱的+脆, 加左SAUCE & 瓜瓜, D味中和曬~ *YUMMY*
可惜個皮鞋左D, 唔同其他係圓圓厚厚咁有個包味.
蘋果拔絲
第一次食E個甜品呀,
見個侍應拎左盤冰黎先,
之後上熱蘋果, 佢將D蘋果放左落D冰度攪左一下就即刻拎番上黎,
做成左外冷內熱的效果,
仲有脆的薄薄冰糖, 好好味架! 蘋果都是粉粉的~

哈哈...估唔到...10:00PM 就LAST ORDER了,
不過上菜快令我地都FULL FULL 的&滿足了~
E度的MENU 好明顯係做遊客生意, 但有有咁既水準, 令人回味~

冷盤拼盤, 小籠飽
蔥爆牛肉, 叉子燒餅
糖醋魚塊
宮堡大蝦