2012-03-17 264 views
想講的只是簡單幾句, 去這邊飲早茶只不過是無心插柳, 沒想過食物質數會比某些連鎖酒樓更新鮮, 做得更細心, 但價錢只是區區$6.80。 雖知道這鋪位每逢開酒樓都必定結束收場, 另外以前睇過嘅食評也都是多過以下是早上十時前的部份優惠點, $6.80!杞子菠菜豬潤燒賣...杞子好飽滿好甜, 菠菜還有青菜味, 不是煮到爛溶溶;燒賣是一球有肥豬肉而且彈牙的肉球, 好此道的是必然會愛上干蒸魚蓉燒賣...有魚鮮味但不是腥, 連不吃河魚的RB也連吃兩粒南瓜蒸排骨...南瓜清甜而且碟裏沒有太多油只是南瓜汁多了點, 排骨的骨肉勻循。羅漢齋粉卷...粉皮似乎是純米漿製成, 好有米香;甜豉油特別煮過, 甜中帶豉味柱侯蘿蔔蒸牛腩...沒想過牛腩牛根都有6件之多, 炆得腍兼入味, 蘿蔔甜及無渣臘味蒸蘿蔔糕...唔粉, 夠爽, 蘿蔔絲夠多唔會一味死實, 臘味油全滲入糕裏飲完茶都無乜口渴嘅感覺, 已經算好好了
多過

以下是早上十時前的部份優惠點, $6.80!

飲完茶都無乜口渴嘅感覺, 已經算好好了
2012-03-08
$50 (Breakfast)
  • 杞子菠菜豬潤燒賣
  • 干蒸魚蓉燒賣