呢間餐廳,對我o黎講又算係新又算唔係好新,因為好似無耐前先食過佢o既前身,原來已經易o左手了。但內裡o既裝潢同一d 細節o野感覺上又好同出一脈,所以可能只係改o左名唔出奇。anyway,最緊要係d o野好唔好食o架o者~ 今日o黎,食個late breakfast。早餐時段只有港式早餐,車仔麵o個類要11 點後先有得食,不過早餐o既粉麵都可以叫到部份車仔麵特有o既餸,好似豬潤呢d。我點o左個B2 早餐($38),麵包menu 上寫住「全件」,實物有兩塊咁多,而且係厚麵包o黎,感覺大件夾盛惠。試過o係其他地方食d 厚麵包唔太新鮮,好硬仲要食夠兩大塊真係死得,不過呢度o既麵包就夠晒軟熟。三選一o既扒類我揀o左香脆雞扒,唔算話極之脆,但都ok o既,肉質唔會實ding ding 咁,有時都驚d 餐廳煎得耐得滯。火腿腸無乜特別唔講喇,但呢個餐有一樣好特別o既o野,就係跟餐會連埋一舊吉列紫薯餅。裡面軟滑而鮮甜o既薯蓉,蘸上麵包糠再炸得甘香,食多件都仲得呀!至於友人就叫o左個B1 餐($34),佢配多士,唔使加錢o既,又係有兩塊……佢個餐有粉麵,就係試o左那個豬潤——薑絲豬潤。好多人叫,點解我知﹖

B2 早餐 ($38)

香脆雞扒
香脆雞扒
吉列紫薯餅

至於友人就叫o左個B1 餐($34),佢配多士,唔使加錢o既,又係有兩塊……佢個餐有粉麵,就係試o左那個豬潤——薑絲豬潤。好多人叫,點解我知﹖因為坐咁耐就聽足咁耐「薑絲」「薑絲」o既點餐聲,係咁此起彼落……老笠o左一片o黎食,個潤鬆化得o黎唔會好粉咁,加上薑絲添上微辣口感,都唔錯。
B1 早餐(部份)
薑絲豬潤通粉

因為menu 上寫住飲品會用上荷蘭黑白淡奶,所以特登試下佢d 奶茶。如果落番多d 奶會更好,而家略嫌有少少澀。
(左) 阿華田、(右) 奶茶
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$40 (Breakfast)
吉列紫薯餅
薑絲豬潤通粉