2017-07-31
閨蜜結婚派帖,佢話想搵間靜靜地,可以坐耐少少,傾到偈嘅地方。聽到佢咁講,我寧機一觸即刻唸起樓上Café,因為我地細個成日都會去。上網見呢間「心選」Cafe係新開,當然要試下啦~因大廈外牆維修關係,所以入口唔太起眼,樓下亦無banner廣告,所以要細心留意。等電梯時,保安員細心提醒2樓無電梯到,要上3樓落一層,或直接行樓梯~Café 裝修同氣氛唔錯,牆身以特色磚牆為主。座位寬敞,大大張梳化好舒服,靜靜地嘅環境好啱傾偈。旁邊仲放咗好多胡塗鴿子嘅裝飾品,令餐廳更有特色。牆上有塊黑板,老闆攪笑咁為選擇恐懼症嘅客人,挑選嘅幾款套餐。而櫃上面放滿好多益智遊戲,俾客人娛樂一下。Order 咗個 2人套餐 $168/位 南瓜忌廉湯南瓜忌廉湯好濃,第一啖已經飲到濃郁嘅南瓜香味,湯中有細碎的南瓜肉,令忌廉湯不失咬口。但飲多兩啖開始有d偏鹹,鹽嘅份量可能要控制一下。凱撤沙律沙律菜好新鮮,入口爽脆清甜有菜汁,上面撒上煙肉粒、芝士、麵包粒,更脆口。爽脆開胃 。焗青口每隻青口都加入一小片檸檬去焗,青口鮮味再加上淡淡清新嘅檸檬香,令美味提昇 。鹹牛肉法包法包混入咸牛肉、洋蔥、芝士、香草。法包烘至金黃脆口,芝士微微溶
上網見呢間「心選」Cafe係新開,當然要試下啦~
Café 裝修同氣氛唔錯,牆身以特色磚牆為主。
座位寬敞,大大張梳化好舒服,靜靜地嘅環境好啱傾偈。
旁邊仲放咗好多胡塗鴿子嘅裝飾品,令餐廳更有特色。
Order 咗個 2人套餐 $168/位
南瓜忌廉湯
凱撤沙律 沙律菜好新鮮,入口爽脆清甜有菜汁,上面撒上煙肉粒、芝士、麵包粒,更脆口。爽脆開胃 。
焗青口
鹹牛肉法包
煙肉蛋黃汁意粉
荔枝梳打 (凍+$2)
水蜜桃紅茶 (凍+$2)