2013-03-05 2079 views
係咁旺的旺角竟然有間「旺中帶靜」的CAFE。。其他 CAFE 通常都要 booking 而且人又多又嘈。。想靜靜地傾計都難。。估唔到呢個基利商廈都會有 cafe。。係 20 樓最頂。。我地一行四人先 7pm 就到。。可能太早所以得一兩張檯咋。。環境幾好。。燈光暗暗地。。好適合情侶來 sweet sweet。。可惜安排我地廚房附近。。一聽到廚房 d 煎炒炸的聲音就覺得好油。。唔怪得佢地 ge。。因為我地又無諗過要轉檯。。一坐低個靚女姐姐就遞上 menu。。一人一份俾我地慢慢睇。。可惜我地都有選擇困難症。。揀完 dinner set 又揀飲品。。預左可以 hea 好耐的 cafe d 野食都麻麻地。。但佢地 d 野飲就好特別。。仲會係 menu 度講明有咩味。。肉醬意粉我諗出面會仲好食。。咩白汁雞皇就味道淡左少少。。但好在呢兩款都唔會油膩。。一人一份都好夠食。。跟餐係熱飲綠茶 or 紅茶。。凍飲就再加 $3。。特式飲品要另加 $10 揀 $42 的飲品。。其餘要補差價。。圖中三杯飲品。。以撒哈拉沙漠味道最清。。係菠蘿味。。至於情迷夏威夷一眼睇就似係色素水。。飲落係橙汁。。柑桔檸檬梳打就最普
係咁旺的旺角竟然有間「旺中帶靜」的CAFE。。
想靜靜地傾計都難。。
估唔到呢個基利商廈都會有 cafe。。係 20 樓最頂。。

唔怪得佢地 ge。。因為我地又無諗過要轉檯。。
預左可以 hea 好耐的 cafe d 野食都麻麻地。。
肉醬意粉我諗出面會仲好食。。咩白汁雞皇就味道淡左少少。。
但好在呢兩款都唔會油膩。。一人一份都好夠食。。
跟餐係熱飲綠茶 or 紅茶。。凍飲就再加 $3。。

圖中三杯飲品。。以撒哈拉沙漠味道最清。。係菠蘿味。。
至於情迷夏威夷一眼睇就似係色素水。。飲落係橙汁。。
柑桔檸檬梳打就最普通。。
最後輪到甜品。。如果唔想加 $15 食芝士 cake ( 紐約 or 藍苺 ) 可以揀返是日甜品。。
其實兩款甜品都 ok 好食。。果晚是日甜品係朱古力慕絲。。
藍苺無人揀來食所以味道唔知。。而紐約芝士都 ok 但個朱古力醬扣左 dd 分。。

以服務來講就唔錯啦。。入面有兩位靚女姐姐。。
佢地一聽到我地有人食完。。就會幫我地執走 d 野。。
見差唔多全部食完就問我地上得甜品未。。
其他 cafe 有時都未必做到咁 ge 服務。。一來人多一來唔夠人手。。

總括來講想坐低慢慢傾計。。一大班人 or 小貓幾隻聚下舊都唔錯。。

2013-03-01
$100 (Dinner)