2018-12-06
有時要係旺區搵到一間可以俾朋友之間慢慢傾解,嘢食又滿意既,其實都幾難下。估唔到今次可以遇到,真係有意外之喜。由於朋友放工時間唔一致,要前後腳先到齊。由約左7點半,坐足3個鐘,餐廳都無趕人走,俾我地慢慢坐,甚至餐廳有提供桌上遊戲,俾我地玩。我同朋友仲重溫以前既遊戲-飛行旗😂餐廳有提供dinner set 同party set可以揀,由於得幾個人,就叫左dinner set 食。1. 黑松露忌廉意大利飯,黑松露味好濃郁,飯粒粒分明,硬度適中,唔會太軟亦都唔會太硬。呢碟飯係呢餐飯全場最受歡迎㗎😂2. 日式黑椒牛柳粒飯,牛柳粒切到細細舊一口一舊啱啱好。牛柳唔會話要好大力先食到,反而容易食到,一啖食到牛肉味。平時都唔會點食牛肉,今次都食多幾舊✌️3. 鮮茄焗豬扒飯,我朋友至愛😂鍾意多多醬,酸酸甜甜,撈埋啲飯擺埋落口,享受當中味道。4. 薯條反而就冇乜驚喜,比較乾身,薯仔味都唔重,反而俾佢嘅黑松露醬搶鏡🤣5. 心太軟專登叫餐廳最後先上場,新鮮滾熱辣打,一啖食落去感受到佢嘅溫度。可能今次師傅有少少失手,心太軟底部有少少燶,可惜左少少,不果我地都清左佢😆😆