2017-01-09
油少旺區 要開一間有特色既小店其實難度都高 平靚正 不在話下 仲要有特色先吸引到客人入黎幫襯 實屬困難其實一直以黎都對東南亞風味既食物有興趣 一黎甜酸為主較開胃 二黎味道新鮮感大唔似中西餐咁普遍路過俗稱韓國街既金巴利街 見到新開左間東南亞餐廳 竟然進駐韓國街?! 而且都唔少人食喎 望下menu 主要係食麵食同小吃 望落都幾吸引行街行到肚餓叫多少少無問題丫整返個沙律試下間舖啲野新唔新鮮先田園沙律 $30真係估你唔到咁大碗 認真30蚊我平時食既應該得幾啖就食晒但呢碗最少值50蚊既份量而且用既材料都好新鮮 起碼夠凍 有好好保存 再者佢既胡麻沙律醬相當重手 我鐘意!炸雞脾 $35我見隔離幾枱都叫 所以心郁郁又試下睇下點解咁多人叫先!!一黎到見份量都唔少喎 一隻大碼既炸脾 而且細心地係切好先上碟 方便進食咬落係好似台式酥雞咁既口感 鬆脆非常但雞肉仍然保持到幼嫩香滑 廚房技巧好好怪唔之得咁多客人都叫啦 我覺得好食過近期出名既某炸脾三少爺蝦湯麵 $90推介麵食 主打其實係個湯底 用上鮮蝦再配上湯同其他材料足材煮理三少爺入面有蝦、豬腩肉、魚片、雞蛋、通菜同埋豆卜充滿馬來西亞風味 我真係連湯都飲埋 無味
平靚正 不在話下 仲要有特色先吸引到客人入黎幫襯 實屬困難 其實一直以黎都對東南亞風味既食物有興趣 一黎甜酸為主較開胃 二黎味道新鮮感大
唔似中西餐咁普遍 路過俗稱韓國街既金巴利街 見到新開左間東南亞餐廳 竟然進駐韓國街?! 而且都唔少人食喎
望下menu 主要係食麵食同小吃 望落都幾吸引 行街行到肚餓叫多少少無問題丫
整返個沙律試下間舖啲野新唔新鮮先
真係估你唔到咁大碗 認真30蚊我平時食既應該得幾啖就食晒
但呢碗最少值50蚊既份量
我見隔離幾枱都叫 所以心郁郁又試下
睇下點解咁多人叫先!!
一黎到見份量都唔少喎 一隻大碼既炸脾
而且細心地係切好先上碟 方便進食
但雞肉仍然保持到幼嫩香滑 廚房技巧好好
怪唔之得咁多客人都叫啦 我覺得好食過近期出名既某炸脾
推介麵食 主打其實係個湯底
用上鮮蝦再配上湯同其他材料足材煮理
三少爺入面有蝦、豬腩肉、魚片、雞蛋、通菜同埋豆卜充滿馬來西亞風味 我真係連湯都飲埋 無味精之如仲要係鮮甜好味 有heart誠意爆分!! 雖然暫時無新鮮椰青 不過椰青水都搭夠
食完濃味食物 飲返啖椰青水又真係咩都舒服晒!!