2023-11-15
🎀旺角。性價比極高樓上日式便當🍱🎀🪄店名* #八居酒屋🔮地址*旺角彌敦道594-596號旺角新城5樓 🔮🗾分店地區🗾 旺角,尖沙咀💰價錢$363 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_旺角剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_日本菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵第一次黎旺角新城 先發現原來呢度有間甘正既日本餐廳😯即刻同朋友一齊入去試下佢地個午市套餐~一出lift已經見到超有日式氣氛 店外掛住紅色燈籠 最特別系店外有部夾公仔機 同埋都有沙發位置供等位客人坐 十分貼心💕而店內就掛住暖黃色燈籠 令氣氛更溫馨 餐廳空間好寬敞舒服 座位十分足夠 而且窗戶好大 採光度好高😎中間主要以木製桌椅為主 而圍邊就以沙發卡位為主 整體感覺好舒服~🍽️食物質素🍽️餐廳主要走性價比路線 見到選擇都係好豐富 而且午市定食都係十分划算 除左有普通丼飯外 仲有滑蛋蓋飯, 烏冬,便當等選擇 而且仲有每日新鮮遊日本直送嘅限定產品 如果勁鍾意飲酒嘅人都可以同朋友過嚟 因為佢哋有一至三小時嘅酒類任飲 當中有清酒同埋各款味道嘅啤酒選擇 而且價錢仲好抵🤓都係$98
🪄店名* #八居酒屋
🔮地址*旺角彌敦道594-596號旺角新城5樓 🔮
🗾分店地區🗾 旺角,尖沙咀
💰價錢$363 已加一 (2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾
#pickyme_旺角
剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜
#pickyme_日本菜
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵
🍽️食物質素🍽️
餐廳主要走性價比路線 見到選擇都係好豐富 而且午市定食都係十分划算 除左有普通丼飯外 仲有滑蛋蓋飯, 烏冬,便當等選擇 而且仲有每日新鮮遊日本直送嘅限定產品 如果勁鍾意飲酒嘅人都可以同朋友過嚟 因為佢哋有一至三小時嘅酒類任飲 當中有清酒同埋各款味道嘅啤酒選擇 而且價錢仲好抵🤓都係$98up✨
午市套餐✨
🪄 和風汁燒牛肉便當$128
朋友叫咗呢一款牛肉便當 估唔到呢個價錢都可以食到相當豐盛嘅便當 佢入面包括有汁燒牛肉,炸雞,三件壽司及胡麻豆腐沙律菜 一個便當直頭可以畀兩個女仔食🤣 同埋佢每一款嘢食都係好出色 例如汁燒牛肉佢入面有洋蔥 牛肉好滑嫩 配上燒汁更加一流 最值得講係炸雞😜 炸雞係即炸即上 咬落去仲識噴煙 外皮金黃香脆 雞肉唔係假雞(唔知大家明唔明我講咩😂) 而三件壽司分別系三文魚,魷魚,白身魚 份量感滿滿的 而胡麻豆腐都係好出色 豆腐勁滑嫩 沙律菜都係好新鮮唔會有苦澀味 整體評價十分好💕
👀評分💖💖💖💖
🪄 香蔥拖羅蓉便當$148
而我就叫咗呢一款拖羅蓉便當 勁爆抵 入面包括有香蔥拖羅蓉,三件壽司, 雙色刺身及胡麻豆腐沙律菜 佢呢一款拖羅蓉幾香口同埋夠滑身 如果顏色再靚啲就更好喇 送飯一流 三件壽司分別係鰻魚,油甘魚,三文魚 鰻魚壽司係勁高質 燒得好香 而且好厚身 直頭係出面價值20蚊up一舊嘅水準 而雙色刺身分別三文魚及油甘魚 一樣都係勁厚切 而且刺身都係好新鮮 唔會有腥味 味道都唔錯 胡麻豆腐沙律菜同上面嘅評價都係一樣☺️
🪄 火炙皇帝蟹棒壽司兩件$18
真心推介必叫蟹棒壽司 估唔到呢一款係勁好食囉 蟹棒勁巨 口感一絲絲 沙律醬份量恰到好處 再用火炙燒過 令壽司更加香口!
🪄飲品-波子汽水&白桃梳打 $18/1
呢兩款嘢飲都唔會過於甜 仲十分解膩同消暑☺️嘢飲仲要係大大杯 勁抵!
(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️