相信呢一間日式刨冰店大家都唔陌生😋✨🍧最近佢係旺角開左新分店✨用左工業風水泥牆嘅室內設計🤍勁文青又有打卡位,即刻幫個friend影下相先🐰😂🩷今次叫左兩款人氣刨冰同蘋果金寶芝士蛋糕試下😋兩隻刨冰都好好味,唔會話超級甜✨同平時糖水舖食嘅綿綿冰口感唔一樣,食落味道會有層次啲👍🏻👍🏻1️⃣宇治金時味 🍵🫘 ($98)佢個宇治金時都好出色,好重抹茶味👍🏻👍🏻不過對我嚟講就會有啲苦,雖然煉奶有減輕個苦澀味,但個抹茶味都仲係有啲濃郁🫣如果好鍾意食抹茶嘅朋友就一定會鐘意2️⃣草莓special🍓配北海道牛乳奶凍🍮 ($110)呢個草莓Special係我覺得最好食,首先佢個外觀好吸引,而且上面嘅乳酪同個士多啤梨味好夾😋👍🏻👍🏻食到中間又有牛乳奶凍🥺真係食左好多啖都唔厭🐷😂當然呢啲要同friend share啦~~🫣獨食「易」肥3️⃣蘋果金寶芝士蛋糕🍎🍰 ($48)我個人就馬馬地啲超級甜嘅甜品,所以呢個芝士蛋糕對我嚟講就太過甜,會有啲太膩😟如果好多個人share一舊食都還好😵‍💫但佢嘅蘋果味係好濃郁,有啲似食緊蘋果批嘅感覺🍎

1️⃣宇治金時味 🍵🫘 ($98)

2️⃣草莓special🍓配北海道牛乳奶凍🍮 ($110)

3️⃣蘋果金寶芝士蛋糕🍎🍰 ($48)

草莓special🍓配北海道牛乳奶凍🍮
宇治金時味 🍵🫘&  蘋果金寶芝士蛋糕🍎🍰