2015-10-28
今日收工同朋友係旺角行街,行到咁上下當然要搵個地方醫下肚。見到先達旁邊既入口,先施大廈,原來都有幾間樓上cafe 四樓就正好有兩間,選定左其中一間叫chatting cafe上到去可能時間仲早,無咩人,但係環境好好,坐得好舒服。而且仲有多款遊戲可以借玩,都真係幾好,menu 方面有burger,小食,飯,麵等,仲有二人晚餐添。最後我地兩個人叫鎮店芝堡($90),可配薯條或沙律,再跟特飲。漢堡可以係雞,牛,豬,魚柳,四款選兩款。我要左雞同牛配薯條,漢堡入面除左肉,仲有菜,芝士,咬落好豐富。另外仲叫左個巴瑪臣芝士煙肉蛋黃醬意粉($98), 個意粉炒得好香,入面有洋蔥,芝士,火腿,煙肉,個蛋黃醬好香濃,仲有陣陣牛油味,而且硬度適中。飲品呢,我就叫左巨峰梳打,賣相好靚,好好味。甜度適中,正合我口味。呢到真係一個鬧市中既休閒地,而且價錢又唔貴幾好。題外話,佢地有得包場,而且中午就開,星期六,日下午茶黎都得。
今日收工同朋友係旺角行街,行到咁上下當然要搵個地方醫下肚。見到先達旁邊既入口,先施大廈,原來都有幾間樓上cafe 四樓就正好有兩間, 選定左其中一間叫chatting cafe上到去可能時間仲早,無咩人,但係環境好好,坐得好舒服。而且仲有多款遊戲可以借玩,都真係幾好,menu 方面有burger,小食,飯,麵等,仲有二人晚餐添。
呢到真係一個鬧市中既休閒地,而且價錢又唔貴幾好。