2018-10-26 4739 views
最近天氣漸漸轉涼🍂,最開心莫過於又可以打邊爐啦~~♨️♨️♨️經朋友介紹下今天來到旺角瓊華中心的〈好一鍋海鮮火鍋專門店〉打邊爐♨️,朋友極力推介說性價比極高。💰💰💰又的確真係幾抵嘅,百鬆啲蚊就可以任飲任食💰,地點仲要係旺角夠曬方便,重點係可以食足2.5小時⏰,保證唔會食到趕頭趕命咁掃興。👍🏻👍🏻👍🏻就算最當旺嘅時段大人都只係$158,抵就的確好抵。但精明的我當然要睇下野食o唔ok,而且有冇其他隱藏收費先。🤔🤔🤔估唔到湯底都係包埋嘅,有12款咁多之餘,仲要唔係hea嘢喎!!🤭🤭🤭再睇下,食物嘅選擇同樣也不少。而且仲有好多比較少見嘅火鍋食品,好似:香芋丸,薑汁皮蛋貢丸,芥蘭苗,菜心苗等等,特別得嚟都幾有心思。👍🏻👍🏻👍🏻唔怪得是晚座無虛席。🙋🏻‍♀️⛰🙋🏻‍♂️🌊〈泰國椰子雞鍋〉🥥🐥咁多款湯底真係好難揀,最後決定揀個特色小小嘅椰子雞鍋。真係勁香椰汁味🥥,而且好足料。當然除咗有雞同椰子外,還有粟米🌽和紅蘿蔔🥕等配料,湯底味道非常鮮甜。😋😋😋等緊湯底滾嘅時候當然出去睇下有咩飲。除咗有各式汽水🥤,韓國🇰🇷飲品和無糖茶🍵外竟然還有自家製飲品任飲!!今天是紅蘿蔔🥕粟米🌽羅漢果茶,非常清潤,打邊爐啱曬。😎😎😎〈生

唔怪得是晚座無虛席。🙋🏻‍♀️⛰🙋🏻‍♂️🌊
泰式椰子雞鍋

〈泰國椰子雞鍋〉🥥🐥
多款飲品

生猛海蝦

〈生猛海蝦〉🦐
絕對係超高質嘅貨色,遠遠超出我想像,絕對對得起呢個價錢有餘!!海蝦🦐大隻而且外殼完整,一看就知是好貨色。肉質夠彈牙而且有鮮味,我自己都encore左幾次。🤩🤩🤩

其他火鍋食品亦不是省油的燈,記得我剛才提過的小〈香芋丸〉嗎??正正就是圖中最左上角的那張圖片,看見香芋蓉滿得差點要爆出來嗎??香芋蓉味甜幼滑,雖然只是普通的火鍋雪藏食物,但是絕對能給你驚喜!!👏🏻👏🏻👏🏻
另外〈灸燒芝士丸〉🧀和〈韭菜豬肉餃〉🥟亦是高質好味之選,當然別忘了大大塊的香脆〈炸魚皮〉🐟。
滋補花膠

〈滋補花膠〉
要狂吃花膠回本是常識吧😂😂😂
新鮮蔬菜

〈油麥菜〉,〈唐生菜〉,〈娃娃菜〉
這個不用我多介紹吧,看圖都知道有幾新鮮,質素超高。🌱🌱🌱
二人埋單連加一服務費共$348,平均每人都不用$180就可以2.5小時在旺角任飲任食,真係性價比極高💰,絕對推介畀大家一大班人出來聚會,絕對可以達到又要就腳又要平嘅要求,冇得輸。👑👑👑
2018-10-24
泰式椰子雞鍋