2017-09-23
通常飲野都會去尖沙咀或者港島,但係估唔到呢日無意入左間位於太子嘅Bar,用平民嘅價錢有諾士弗台級嘅享受😍一入到去店員就比左menu同snack我地😋等我地揀野食同時都有啲野食下。我就揀左hoegaardeb嘅rosee, Happy Hour $60就有勁大杯, 勁抵飲朋友揀嘅cocktail, 個人覺得酒味有啲重😂都係鍾意rosee多啲。我地點左個炸青椒釀車打芝士,青椒有少少辣,獨有嘅味道中和番車打芝士嘅咸味同膩感。我地仲叫左個香草帶子天使面,有5粒大大粒嘅原粒帶子😍煎到勁香勁好食。天使面以洋蔥、青椒紅椒等配料炒熟,食落有勁香嘅香草味同鍋氣,食落好有新鮮感。我地仲叫左半份ribs, 上菜嘅時候真係以為佢黎錯左😂以為佢黎左全份,因為真係勁大份。呢個ribs係我呢餐最鍾意嘅一道菜,佢外層塗滿左厚厚嘅蜜糖,烤到脆卟卟,又唔會太熟,食落非常香脆之餘肉感仍非常嫩滑,好好食🖒店員嘅服務亦都非常唔錯,因為果日係我朋友嘅生日,所以都麻煩佢幫我地影左好多次相😂又相機又即影即有咁,但係佢都冇嫌麻煩hea影🖒