2020-01-16
食完一次之後~覺得好好食想試晒全部cake🤩所以同個fd慶祝生日 就黎左呢度💓-泰式奶茶戚風雪山🍰呢個戚風蛋糕做得好鬆軟 好spongy🤤佢面頭加咗海量嘅奶茶醬同埋cream🥰但係食落唔會太甜!啲奶茶醬真係好好味❣️好似飲緊奶茶咁😚-Special Bannofee🍌呢個好特別😍佢中間嗰層係朱古力忌廉🍫入面除咗有香蕉之外 仲有半粒朱古力泡芙🤣忌廉好Smooth!!係紅茶味好正😚面頭同底嗰層蛋糕都唔會好乾 幾濕潤🤤-炭焙烏龍+芝士海鹽奶蓋🍵茶底就普通正常啦 但係個芝士奶蓋好出色❣️飲嘅時候好似食緊啖啖芝士咁😍🧀-伯爵波波冰奶茶🥛呢個飲品相當玩味🤣佢一上枱嘅時候係一杯伯爵茶冰 再配一杯熱鮮奶😝你可以自己將啲奶倒入啲冰度整融佢🤩睇住啲冰慢慢融 真係好治癒💓-椰奶厚奶蓋菠蘿青茶🍍椰奶再加菠蘿呢個配搭好有泰國feel🤣佢面頭層奶蓋真係好濃嘅椰香味🥥茶味比菠蘿味完美cover晒🍍成杯嘢飲落好清新🥰-俄羅斯蜂蜜蛋糕🍯佢呢個係用一層餅乾碎 一層酸忌廉整出黎😛再溝埋啲蜂蜜😋甜甜酸酸~啲Cream好Soft 再連埋啲脆脆地嘅餅乾碎一齊食😚口感幾特別❣️-榛子朱古力烏龍茶芝士蛋糕🍫上面層朱古力偏軟身 下層個芝士蛋
泰式奶茶戚風雪山🍰
Special Bannofee🍌
炭焙烏龍+芝士海鹽奶蓋🍵
伯爵波波冰奶茶🥛
椰奶厚奶蓋菠蘿青茶🍍
俄羅斯蜂蜜蛋糕🍯
榛子朱古力烏龍茶芝士蛋糕🍫
上面層朱古力偏軟身 下層個芝士蛋糕就比較硬😛烏龍茶味唔太食得出 可能因為芝士味較重🧀所以cover左個味🙈所以整體黎講唔係太特別~似係食緊朱古力芝士蛋糕🍰
流心紫薯圈💜
呢個蛋糕十分之推介個紫薯流心十分之澎湃😍一切開即刻流晒出嚟🤤佢個味唔會好死甜 有啲似係紫薯奶嘅味💓無論打卡同埋味道我都比滿分💯紫薯控一定要試試佢🍠