築間幸福鍋物

JHUJIAN hotpot
2024-07-10 537 views
有成130間嘅呢間台灣最大連鎖火鍋店,最近係旺角新開竟然冇人知⁉️😂我好少去文華商場所以一開頭真係睇ig先知…😂佢地火鍋套餐$140起,有10幾款$12起湯底,每個套餐仲有埋白飯、野飲、甜品,仲有自助吧🤯又幾抵worr,真·100 分鐘吃到飽😎午市優惠最平$88蚊起‼️-🦞龍王鍋 🔸霜降牛嫩得嚟又唔會話好油膩,我鍾意!🔸豪華龍王鍋包括有大大隻海蝦、帶子、魷魚、蛤蜊、肥美生蠔、一碗蠔仔、新鮮三文魚等。🔸松阪豬油花均勻,好重油香,彈牙程度有少少似豬頸肉😂-🔶跟餐配白飯,可另升級~🦀 雪蟹膏鮭魚卵拌飯(+$35)勁多雪蟹膏😍仲有爆滿三文魚籽、蒜片同埋蔥粒,如果唔係on diet緊嘅 我真係可以食多碗LOL-🧄 豬油蒜片飯(+$5)食落滿口都係油同蒜香,仲有脆口蒜片,簡直係邪惡之選🥹-🦐 爆炒龍蝦鍋(內含白蝦)($35)裡面勁多爆香過嘅蝦乾同鮮蝦,味道好鮮甜~~~-🍮 焦糖布蕾敲開表面嗰層焦糖薄脆,裡面嫩嫩derr,蛋香味好濃,不過稍為甜咗少少🤏🏼🥭 芒果奶酪奶酪好綿滑,加埋芒果醬同晶球,有口感又解膩!-🍍 鳳梨冰茶(+$4)叫爆佢唔該~有鳳梨果肉,酸酸甜甜有茶香,打完邊爐飲返,但都幾解膩😂
有成130間嘅呢間台灣最大連鎖火鍋店,
最近係旺角新開竟然冇人知⁉️😂
我好少去文華商場所以一開頭真係睇ig先知…😂
佢地火鍋套餐$140起,有10幾款$12起湯底,
每個套餐仲有埋白飯、野飲、甜品
仲有自助吧🤯又幾抵worr,真·100 分鐘吃到飽😎
午市優惠最平$88蚊起‼️
🦞龍王鍋
🔸霜降牛
嫩得嚟又唔會話好油膩,我鍾意!

🔸松阪豬
油花均勻,好重油香,彈牙程度有少少似豬頸肉😂
🔶跟餐配白飯,可另升級~
🦀 雪蟹膏鮭魚卵拌飯(+$35)
🧄 豬油蒜片飯(+$5)
食落滿口都係油同蒜香,仲有脆口蒜片,簡直係邪惡之選🥹
🦐 爆炒龍蝦鍋(內含白蝦)($35)
裡面勁多爆香過嘅蝦乾同鮮蝦,味道好鮮甜~~~
🍮 焦糖布蕾

🥭 芒果奶酪
奶酪好綿滑,加埋芒果醬同晶球,有口感又解膩!
🍍 鳳梨冰茶(+$4)
叫爆佢唔該~
有鳳梨果肉,酸酸甜甜有茶香,
打完邊爐飲返,但都幾解膩😂