某日放工去搵食,見到呢間位於朗豪坊嘅四川菜唔錯,地點就腳得來環境唔錯又坐得舒服😌餐廳提供食物種類繁多🥳身為辣妹梗係要試吓啦🤣😂🛑川莊酸辣湯我同朋友都好鍾意飲酸辣湯😗所以叫左一個share🤭都算足料同夠熱,因為影完相先食完都仲有餘溫🛑川莊口水雞賣相擺盆唔錯,用竹籤串住冇骨嘅雞件😆雞皮同雞肉都好滑🤤唔使吐骨好方便🤣後勁幾犀利🥹麻辣味慢慢滲出🛑成都陳麻婆豆腐豆腐夠滑🤤幾惹味唔會太鹹,就咁食唔使送白飯都得👌🏻🛑四川家常辣炒飯分量十足,而且配料多有蝦仁、帶子同雞柳😋仲有指天椒🌶️唔算太辣,入口有陣陣香辣風味,令人垂涎三尺🛑七彩雞翼拼盤雞翼即刻生燒,唔會整定😉雞中翼屬於偏向帶大隻,皮脆肉嫩😙 加上七款唔同口味🥹啱晒雞翼控人士🤣🛑特製話梅雪糕入口酸酸甜甜鹹鹹嘅感覺,好似食緊話梅乾咁🫣🤭🛑芒果香桃沙冰正正常常芒果味💛蜜桃味唔算突出🛑粉紅荔枝繽紛沙冰賣相粉紅色少女心爆棚💖有淡淡荔枝味

🛑川莊酸辣湯

🛑川莊口水雞

🛑成都陳麻婆豆腐
豆腐夠滑🤤幾惹味唔會太鹹,就咁食唔使送白飯都得👌🏻

🛑四川家常辣炒飯

🛑七彩雞翼拼盤

🛑特製話梅雪糕
入口酸酸甜甜鹹鹹嘅感覺,好似食緊話梅乾咁🫣🤭

🛑芒果香桃沙冰
正正常常芒果味💛蜜桃味唔算突出