2024-05-21
「燒雞翼,我鍾意食!」我由細到大都真係鍾意食燒烤,因為經過燒烤烹調出嚟嘅味道真係好獨一無二,其他煮法取代唔到。今次我介紹呢間餐廳味道都係好港式同好獨特,而且款式選擇都非常多。😙**鹽燒白鱔**白鱔魚新鮮爽脆,魚肉都好肥美,鹽味恰到好處,凸顯咗鱔魚嘅鮮甜,係我嘅私心推薦!🤩**鹽燒牛舌串**勁厚切嘅牛舌咬落口出奇地好柔嫩,燒到微焦食落更加覺得香口。🥳** 安格斯牛肋串**牛肋肉質鮮嫩多汁,牛味好香濃之餘,厚薄size亦都好適中。🐮**日式汁燒魷魚筒**原條魷魚份量非常之足,肉質非常肥厚,彈牙又柔軟,唔似出面餐廳咁韌口。🦑**雞腎串****燒雞胸軟骨串**呢兩串都係我嘅飛佛,雞腎肉質好結實,燒到外脆內軟,火候控制好好。雞胸軟骨就將雞胸肉嘅嫩滑同軟骨爽脆相連,口感好正!🐔**羊肉串**羊肉肥瘦均勻,仲冇咩膻味,所以入口口感非常好。🐏** 燒日本甜心番薯**日本嚟嘅番薯真係特別香甜,啱啱好一口一粒軟軟糯糯。🍠**燒雞髀**原隻燒雞髀上枱真係相當震撼,雞髀肉質好柔滑,加上微微焦糖般嘅表皮,真係又香又酥!😚**豬仔髀**一份豬仔髀有兩支骨,咬落去先知佢嫩滑得出奇,肉質唔柴之餘仲相當Juicy。🐷*
**鹽燒白鱔**
**鹽燒牛舌串**
** 安格斯牛肋串**
**日式汁燒魷魚筒**
**雞腎串**
**燒雞胸軟骨串**
**羊肉串**
羊肉肥瘦均勻,仲冇咩膻味,所以入口口感非常好。🐏
** 燒日本甜心番薯**
日本嚟嘅番薯真係特別香甜,啱啱好一口一粒軟軟糯糯。🍠
**燒雞髀**
**豬仔髀**
**錫紙包牛油金菇**
佢嘅牛油香味好突出,同金菇真係黃金組合。🥰
**龍蝦汁大蝦意粉**
大蝦燒到啱啱好,配埋啲蒜蓉非常之香口。龍蝦汁亦都非常出色,好香濃,質地啱晒掛身。🦐🦞
最後飲埋王老吉涼茶,咁就唔怕熱氣啦😎