2022-12-13
久違了 考完試嘅啡熊又重新上水了🫶🏻 近排去開旺角突然間好口痕想飲台式茶飲 但又想試下新嘢🤫 咁好彩俾啡熊發現咗呢間朗豪坊附近既小店 🥹 整體裝修以黃色為主調 仲要痴滿曬collar同mirror嘅應援 追星族必去😗-🌟-▪️i.teeea符碌啤(大)$38話說第二日仲要返工嘅啡熊當然唔可以咁奢侈地啤啤佢啦😂 好彩佢呢杯符碌啤係用咗零酒精嘅Asahi 可以過吓口癮 又唔會咁內疚🤫 而且入面超足料 用左好多種水果👍🏻 果汁同啤酒嘅麥香味好match之餘 仲有熱情果同橙粒增加口感 超refreshing!100分😆▪️芝士奶提白桃烏龍 $35飲台式茶飲又點可以少左奶蓋🤤 我哋叫咗半糖 好彩都唔算好甜😗 而佢嘅白桃烏龍就屬於比較清淡嘅類型 配上鹹香奶香十足既奶蓋 balance得啱啱好🫶🏻 -🌟-喺旺角芸芸台式茶飲店當中要突圍而出真係唔係件易事 但啡熊覺得呢間既平衡到創新 傳統茶飲又做得唔錯 值得一試😉
-🌟-
▪️i.teeea符碌啤(大)$38