早幾日即興約朋友食晚飯,經過黑布街呢邊,見到呢間意大利餐廳環境很不錯,望落好高級但價錢合理,所以我地就入去試下。剛坐底店員就送上呢杯免費welcome drink,呢杯champagne雖然唔算好甜,但好易入口,相信大部分人都飲到。另外仲送上一人一條意式香草麵包條,麵包條帶點煙靭,點上橄欖油及意大利黑醋食一流!首先我地點了Italian salad,有生菜、火箭菜及蕃茄仔,特別鍾意鋪面嘅mozzarella cheese,淡淡嘅芝士香味配上清新嘅沙律菜特別夾。呢個凍肉芝士拼盤有四款不同凍肉同三款不同芝士,凍肉有parma ham、牛肉片、salami,芝士方面更加有我最鍾意嘅blue cheese! 淨係呢個拼盤再送下酒其實都已經飽左一截,而且食材都不錯,值得一試!最後為左一試佢嘅home made Italian tomato sauce,所以都叫左個spaghetti bolognese sauce。呢度嘅tomato sauce好明顯唔係出面用茄膏做個種,而係食得出好fresh嘅蕃茄味,酸酸甜甜食落唔會覺得膩,果然home made係質素保證!