2025-02-20
星期一晚,臨近情人節,想同伴侶去食餐好嘅,又唔想迫星期五正日,就星期一去咗呢間日本居酒屋食嘢啦。我哋兩個都好鍾意食日本嘢,居酒屋都係我哋其中一個首選。💛水母刺身💛 $88呢間餐廳餐牌有好多選擇,我哋刺身先揀咗個水母刺身,平時三文魚刺身吞拿魚刺身就食得多,但水母刺身都少見,但食落去非常爽彈,加埋佢特製嘅醬汁爽口又好味。💛豆腐💛$78之後我哋叫咗個豆腐,豆腐非常滑外面炸咗一層非常薄嘅脆脆,食落去唔會覺得特別煩,入口即溶。💛蟹粥💛$168煮食方面,我哋叫咗一個鮮蟹肉粥,同埋大蝦讚旗手打烏冬。蟹肉粥粥底非常之綿,蟹味濃郁,仲有啲蟹仔上面添。💛燒海蝦烏冬💛$168烏冬有好濃郁嘅蝦湯,湯底係非常之澀非常之濃如果好鍾意好重湯濃湯嘅就一定好鍾意。💛巨大蝦球💛 $118最後,我哋叫咗個大蝦球,你睇相見到個頭真係好大個最後我哋叫咗竟然食唔晒仲剩低一半要拎返屋企打包。食食吓中間,我哋竟然發現呢度嘅食材原來都係直接從日本進口的,難怪咁好食。仲要咁好彩我哋酒精有得買一送一,所以都叫咗兩杯真係好抵,平均每人消費300至400 ,推介比身邊嘅朋友。🩵🩵🩵
我哋兩個都好鍾意食日本嘢,居酒屋都係我哋其中一個首選。
💛水母刺身💛 $88
💛豆腐💛$78