2022-09-08
放工約左三五之己黎到旺角依間樓上既韓式燒烤放題聚一聚,同朋友聚去食放題就最方便,唔洗就住就住嗌XD價錢都唔算貴呢~每位都係二百幾左右餐廳環境闊落乾淨,每枱都有獨立既抽氣系統,唔怕成身都係油煙味有好多款肉類選擇呀!雖然係放題但擺盤都絕對唔馬虎~牛肉新鮮嫩滑,牛味濃郁。牛小排有返一定既厚度,食落好有口感呢!豬頸肉夠爽口~海鮮拼盤超豪華既海鮮拼盤呀!!有生蠔,海蝦,帶子等。。每一款都係大大隻絕對唔小家!而且淨係睇賣相都已經知道係好新鮮,燒完食更加肯定,鮮味十足完全唔會腥!海蝦因為夠新鮮,肉質超彈牙!生蠔配合芝士同蒜容,燒完勁惹味帶子亦好彈牙~牛舌燒完夠晒爽口Juicy, 肥牛相對上就普通左少少~不過有其他肉類選擇所以唔太緊要!咖哩魷魚估唔到竟然有我最喜愛既咖哩魷魚呀!要重點介紹下先得XD魷魚好大條,亦都非常新鮮。咖哩都算幾濃味,所以燒完係超級香!食落亦好彈牙~我一個人就食左差不多一碟呢另外餐廳仲有不少熟食可以點,我地就試左魷魚鬚同鹽酥雞。炸得夠香脆,肉質仍然保持到,好味!燒完既食物係咪好吸引呢真係睇返D相都流晒口水XDD餐廳好細心提供韓式既紫菜飯素飯,唔係就咁一碗白飯咁簡單非常傳統既年糕海帶
餐廳環境闊落乾淨,每枱都有獨立既抽氣系統,唔怕成身都係油煙味 有好多款肉類選擇呀!雖然係 放題但擺盤都絕對唔馬虎~
豬頸肉夠爽口~
海鮮拼盤 超豪華既海鮮拼盤呀!!有生蠔,海蝦,帶子等。。每一款都係大大隻絕對唔小家!
咖哩魷魚 估唔到竟然有我最喜愛既咖哩魷魚呀!要重點介紹下先得XD
我一個人就食左差不多一碟呢 另外餐廳仲有不少熟食可以點,我地就試左魷魚鬚同鹽酥雞。炸得夠香脆,肉質仍然保持到,好味! 燒完既食物係咪好吸引呢真係睇返D相都流晒口水XDD 餐廳好細心提供韓式既紫菜飯素飯,唔係就咁一碗白飯咁簡單 非常傳統既年糕海帶湯都有得飲,味道仲相當唔錯呢!
食到最後仲有雪條可以食,真係超滿足呀XDD
同朋友聚會必黎既一間餐廳,包保每個人都會被照顧到~
整餐飯食得非常愉快,一路燒一路同朋友傾下計,時間好快就過
下次絕對會再黎呢!