2023-03-15 20 views
🌸我見平日得閒,就決定同去試試 #旺角 洗衣街樓上,主打墨西哥🇲🇽fusion菜嘅Cafe 《 Mobin 》🥰❤️❤️。正正就係中午嘅時間,我地叫左兩個佢嘅 [ lunch deals ] $128🥘Lunch deals包括 前菜🥗 、主食🍜及甜品🍰。前菜可以選擇沙律或者餐湯,咁我同婆婆同時就選擇左南瓜湯。前菜:🎃南瓜湯🍲入口非常香甜,質感濃郁😋,南瓜味好香濃,好好味主菜:🧀芝士忌廉煙肉混醬意粉🍝 意粉質感非常彈牙👍🏻,配埋超creamy 嘅芝士忌廉🥰,同意粉簡直係絕配💕。入面仲有煙肉,洋蔥等等其他配料,令意粉味道更顯突出,超鍾意❤️。主菜:🐂燉牛肉X 15種香料肉鬆炒飯配煎蛋🍳炒飯有得自選配料同辣度😍,今次我選擇左小辣,辣辣地令成個飯食落口都好開胃💕🫶🏻。炒飯嘅配料包括有燉牛肉、洋蔥🧅、肉鬆、青辣椒等等,配埋一齊,超級好味😋甜品:🧀柚子芝士蛋糕🍰蛋糕質感比較軟滑,芝士配合埋柚子,感覺好清新👍🏻,令蛋糕食完都唔會好滯甜品:🍫朱古力軟奶油蛋糕🍰我一向都係朱古力愛好者✌🏻,朱古力味好濃郁,食落口又唔會太甜飲品:🍯香料蜜糖檸檬薑汁氣泡水🍹呢杯氣泡水好夠氣,唔好太甜又唔會太酸,非常解渴,推薦

前菜:🎃南瓜湯🍲
入口非常香甜,質感濃郁😋,南瓜味好香濃,好好味

主菜:🧀芝士忌廉煙肉混醬意粉🍝

主菜:🐂燉牛肉X 15種香料肉鬆炒飯配煎蛋🍳

甜品:🧀柚子芝士蛋糕🍰

甜品:🍫朱古力軟奶油蛋糕🍰

飲品:🍯香料蜜糖檸檬薑汁氣泡水🍹
呢杯氣泡水好夠氣,唔好太甜又唔會太酸,非常解渴,推薦必飲👍🏻

飲品:🍑蜜桃冰茶🍸
重重嘅蜜桃味,配上冰茶,非常解渴。

🌟溫馨提示:嚟之前記得網上預約訂座

我自己覺得餐廳環境好舒服,喺繁華嘅鬧市之中,都隱藏著充滿墨西哥🇲🇽特色嘅西餐廳,以輕綠色做主題,入到去令人更享受食物嘅美味❤️,心情可以輕鬆放鬆👍🏻👍🏻