焼肉スマイル (燒肉smile)

YAKINIKU SMILE
今天我同朋友去旺角試咗台灣人氣的「Number 1 單人燒肉之王」,年銷120萬份燒肉,真係CP值超高!我哋點咗「日和極上盛合套餐」,裡面有極上日和牛、牛小排、伊比利白蝦、龍膽石斑同埋葱花玉子飯,每一口都好好味啊!首先,極上日和牛肉質鮮嫩,肉香四溢,配上特製醬料,真係食到停唔落口。牛小排口感一流,炭燒後外焦裡嫩,肉汁豐富。伊比利白蝦鮮甜可口,口感滑嫩,簡單調味令蝦的鮮味得到充分展現。至於龍膽石斑,真係海鮮愛好者的最愛,魚肉細膩,搭配清新調味,簡直完美。最後,葱花玉子飯松軟可口,香葱味道令整個用餐體驗更加圓滿。我哋仲加咗一份豚肋條,配韓式雪蟹膏拌飯,味道同樣出色。豚肋條肉質肥而不膩,鮮嫩多汁,雪蟹膏和米飯,超級好吃!服務方面更係無可挑剔,服務小姐姐非常熱情,詳細為我哋介紹每道菜品,佢的專業同熱情令我哋感到好貼心,整個用餐過程充滿愉快氛圍。總括來講,今次喺燒肉Smile嘅用餐體驗實在太滿足,性價比高!真心推薦大家試下!

2024-09-16
$370 (Lunch)