2023-03-24
🉐多款本地釀製手工生啤🉐港式混合美式食物🉐氣氛濃厚〈少爺墨啤〉🍺〈酒花街3號〉🍻本地釀製既啤酒都係來自少爺啤酒廠,自己對呢個品牌都認識,因為香港好多地方都有得飲少爺啤,但同時有咁多款揀就有少有喇! 今次試左兩款,少爺墨啤其實就係司陶特黑啤,本身我就麻麻地黑啤覺得好難入口,但呢款就完全無呢個感覺,反而仲覺得好香口,甘苦度同酒精濃度一d都唔高;而酒花街3號就係用上單一啤酒花 Simcoe 釀製的印度淡愛爾,鍾意果香味既就一定要試呢款,同樣地甘苦度同酒精濃度都係偏低,好容易一啖接一啖飲哂成杯! 見到餐牌有幾款生啤sold out,店員話賣哂就無,會換新釀製既味道,所以真係要趁早黎試多d唔同既味道呀!!〈TAP's Smash Burger 脆邊漢堡〉🍔聽店員介紹呢款係餐廳其中一款既招牌Burger,用上芝麻漢堡包,入面夾住雙層本地屠宰手打免治牛、雙層車打芝士、黑椒蛋黃醬、酸瓜同番茄,用本地牛已經加唔少分,仲要啖啖肉! 加埋芝士同黑椒蛋黃醬好夾,係個值得一試既主食!〈Hak Po Pasta 黑布茄牛意〉🧄🐮🍝呢款都係店員介紹既新品,截然不同既肉醬意粉,用黑蒜為主煮成,加埋碎牛肉、車厘茄、鯷魚
🉐港式混合美式食物
🉐氣氛濃厚
〈少爺墨啤〉🍺〈酒花街3號〉🍻
〈TAP's Smash Burger 脆邊漢堡〉🍔
〈Hak Po Pasta 黑布茄牛意〉🧄🐮🍝
呢款都係店員介紹既新品,截然不同既肉醬意粉,用黑蒜為主煮成,加埋碎牛肉、車厘茄、鯷魚,味道上帶來新衝擊,都較為濃味,送啤酒一流!!
〈卡津煎蝦〉🧄🧅🍤
小食方面都混合左港式風味,一上枱就好似大排檔菜式既感覺,蝦煎得好香口,都有好多隻,有洋蔥、青豆角、指天椒碎、卡津蒜蓉牛油一齊炒埋,好惹味,推介!!
〈黃金薯條〉🥚🍟
平時大排檔都會見到好多「黃金」款式既食物,估唔到呢度都有,鹹蛋黃落得好重手,薯條既份量超多,飲哂成杯啤酒都仲有剩,好抵食!!