2016-08-11
自己上次黎完太子依邊食之後原來近太子砵蘭街果邊都幾多野食Happy Friday 再黎依邊食野見到間門面好似食中菜既地方原來係食西餐,所以入黎試下野食全部都熱辣辣,我地點左:「龍蝦忌廉汁煮海鮮意大利飯 」$98個汁好香濃,意大利飯正正係小妹最鍾意果個口感煙煙韌韌「焗煙肉什菜芝士長通粉 」$88個醬汁同意大利飯有啲相似配埋拉絲芝士味道仲更加濃,好好味「巴馬火腿烘法包」 $88蒜蓉包表面輕輕烘到脆身再連埋巴馬火腿「水牛城雞翼」 $68同一般的水牛城雞翼有啲唔同上面的醬汁,甜甜的好似千島醬咁,雞翼煎到好香脆,幾惹味「煙肉雞蛋沙律」 $88煙肉味道好似豬肉乾用黑醋黎作沙律醬感覺好清新「五香炸薯角」 $58好熱辣辣,表層炸得好薄身感覺唔會好油膩「薑餅人拿鐵」 $42清清的latte味,配埋薑味兩者配搭出黎味道都幾好「朱古力香蕉鬆餅」$78 + $8草莓雪糕賣相係好吸引,而且鬆餅外層脆脆雪糕又唔會太融用刀將雪糕連鬆餅切黎食,一啖過「手工啤 」黎自奧地利,清清地,有少少漿口既感覺唔係好多氣泡,好易入口「榛子朱古力 」$36 (熱)「蜂蜜拿鐵 」$42 (凍)整體黎講,如果去開旺角其實行遠少少都有好多
原來近太子砵蘭街果邊都幾多野食
Happy Friday 再黎依邊食野
見到間門面好似食中菜既地方
原來係食西餐,所以入黎試下
野食全部都熱辣辣,我地點左: 「龍蝦忌廉汁煮海鮮意大利飯 」$98
個汁好香濃,
蒜蓉包表面輕輕烘到脆身
再連埋巴馬火腿 「水牛城雞翼」 $68
同一般的水牛城雞翼有啲唔同
上面的醬汁,甜甜的
好似千島醬咁,雞翼煎到好香脆,幾惹味 「煙肉雞蛋沙律」 $88
煙肉味道好似豬肉乾
用黑醋黎作沙律醬
感覺好清新 「五香炸薯角」 $58
好熱辣辣,表層炸得好薄身
感覺唔會好油膩 「薑餅人拿鐵」 $42
清清的latte味,配埋薑味
兩者配搭出黎味道都幾好 「朱古力香蕉鬆餅」$78 + $8草莓雪糕
賣相係好吸引,而且鬆餅外層脆脆
雪糕又唔會太融
用刀將雪糕連鬆餅切黎食,一啖過 「手工啤 」
黎自奧地利,清清地,有少少漿口既感覺
唔係好多氣泡,好易入口 「榛子朱古力 」$36 (熱) 「蜂蜜拿鐵 」$42 (凍)
整體黎講,如果去開旺角
其實行遠少少都有好多唔同野食