2024-07-26
剛剛和久未見面從外地回港的朋友敍餐. 訂枱時, 接聽的男服務員對答得體. 到埗後接待的帶位服務員(可能是同一人)亦有禮貎. 午餐選擇合理, 價錢相宜. 友人點選了紅酒燴牛尾飯, 賣相及份量都不俗, 雖然我無試, 但友人(平時都有要求)全部食哂, 看來應該不錯.我點了New Zealand Rib Eye Steak, 很失望, 很多筋, 有近三份一嚼唔到, 亦唔明點解隔離枱都係叫牛扒但看似份量明顯比我的多. (可能是隔離飯香或我唔好彩) 我明白$178算是很相宜, 但因為已是午餐裡最貴的選擇, 實在亦有點期望. 配菜的薯條好好食, 可惜得5條, 食唔飽. 加咗$12要Fish Chowder Soup, 亦與我預期相距甚遠. 建議大家要SALAD, 可能好吃些.
午餐選擇合理, 價錢相宜.
配菜的薯條好好食, 可惜得5條, 食唔飽.