2017-07-01 280 views
幾經辛苦終於來到星期5的晚上,朋友們當然相當開心啦一早講明今晚要飲酒,但大家收得夜,所以搵間餐廳可以食野同飲酒一齊就PERFECT啦大家都係港島人,自然搵返間港島區既餐廳啦,其中一個女仔住係西環,費事佢返屋企夜,所以我地去左西環食飯首先大家食左個印度式薯角,同我地香港既形狀好近似,但味道口感係完全唔同外皮煎得幾脆,但食落唔多油,好爽口入面有好多唔同材料,口感好豐富之後食左個燒雞,鐵板餐上枱好吸引,雞肉唔算好濃味,不過咬落又好香,好特別黎到印度餐廳,一定要食咖哩雞飯,依度既咖哩雞飯好香,但又唔會好傑身,味道幾特別飯底好軟熟,撈埋咖哩好好食最後既最後緊係要飲酒啦,依度有得叫啤酒飲,唔太貴,比起落BAR飲抵飲好多今晚盡慶而回呀
幾經辛苦終於來到星期5的晚上,朋友們當然相當開心啦

外皮煎得幾脆,但食落唔多油,好爽口

入面有好多唔同材料,口感好豐富

飯底好軟熟,撈埋咖哩好好食

今晚盡慶而回呀