2023-05-11
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍦🍦🍦🍦🍦🍴 🍽🍴🍽🍴🍽@kuru.lab 最近新推出左一系列嘅日式精緻甜品,作為栗子控同甜品控嘅你一定要試下😍🥢 和栗蒙布朗麻糬雪糕 (日式草莓) $68 🆙作為栗子控同麻糬控,呢個雪糕值💯💯🤩雪糕可以揀筒裝或者杯裝,我就揀咗自家製嘅雪糕筒,雪糕紙形狀好似UFO,可以兜住d 滿瀉嘅栗子蓉,咁就唔會跌到周圍都係🤣面層嘅栗子蓉係採用左熊本縣嘅球磨栗子,下層係麻糬同埋忌廉,而最底層就係雪糕。雪糕有四款口味可以揀(雲呢拿/朱古力/日式草莓/曲奇妙趣),我就揀左日式草莓😋。栗子蓉係用機器壓成一條條絲,口感細膩綿滑,甜度好天然唔係死甜。麻薯煙煙韌韌;忌廉有好香嘅奶味亦唔會好膩;草莓雪糕好creamy亦唔會太甜。曲奇同筒內裏嘅餡料做到內脆外軟,成個蒙布朗雪糕整體加埋好有層次感👍🏻😋🥢日式濃蛋焦糖燉蛋 $38 🆗燉蛋每日限量發售200件!燉蛋杯可以選擇十二生肖嘅圖案,別具心思👍🏻。燉蛋係以日本雞蛋製做,結合左日式同法式嘅製作方法令燉蛋外脆內軟,入口嫩滑,仲帶有濃郁嘅蛋香味🤤。🥢伯爵茶無花果牛角包窩夫 $42 (雙味)🆙牛角包窩夫係近年新興起嘅韓式美食。牛角包窩夫係用牛角包麵糰放落窩夫機
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍦🍦🍦🍦🍦🍴 🍽🍴🍽🍴🍽
🥢 和栗蒙布朗麻糬雪糕 (日式草莓) $68 🆙
🥢日式濃蛋焦糖燉蛋 $38 🆗
🥢伯爵茶無花果牛角包窩夫 $42 (雙味)🆙
牛角包窩夫係近年新興起嘅韓式美食。牛角包窩夫係用牛角包麵糰放落窩夫機壓成窩夫嘅格紋形狀。有別於傳統窩夫,用牛角包整嘅窩夫外層會比較香脆,內裏層次較分明。伯爵茶係用twinings牌,淡淡嘅茶香配上清甜嘅無花果感覺好清新👍🏻
🥢沖繩紫薯牛角包窩夫 🆙
窩夫頂層鋪上沖繩宮古島嘅紫薯去製成一絲絲嘅紫薯蓉,質地綿滑,甜度適中😋。
🌟評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🌟
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.63/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍦🍦🍦🍦🍦🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 Kuru Lab (屯門)
屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓1268號舖
#bakdiu日式 #bakdiu屯門 #bakdiu甜品