2015-12-05 580 views
是日快食短評!是日約朋友happy hour , 點知朋友忽然要OT , 心情有啲尋應我就隨便去到厚福街食咗個單人晚餐,H8 野食多就大家都知,去左12樓的 Bel Cibo Restaurant當日係星期二以為唔使book枱點不知去到只係剛剛咁好有張枱食,雖然冇咩特別嘅裝修,簡簡單單,但勝在食物上菜快而且選擇都幾多!點左個黑松露醬煮鮑魚,一客一件。我叫左兩件。用上新鮮連殻的鮑魚,配上摩菇汁同黑松露醬,鮑魚口感十足,黑松露醬亦都很香,第一次食呢一種嘅配搭,果然不錯,而且鮑魚都幾大隻!廚師餐湯係羅宋湯,平平凡凡,酸酸地都幾開胃,菜料都夠多!另外仲叫咗一個蟹肉蘆筍忌廉天使麵蔬菜量很多,蟹肉分量亦都好足,天使麵煮得剛剛好而且醬汁香濃,整體來講係一個幾好食嘅天使麵。而且呢度嘅意粉份量都幾大一個人係未必食得晒!埋單都只係需要二百零蚊,食完剛剛好朋友就放工可以去行街啦!
是日快食短評!
點左個黑松露醬煮鮑魚,一客一件。我叫左兩件。
廚師餐湯係羅宋湯,平平凡凡,酸酸地都幾開胃,菜料都夠多!
另外仲叫咗一個蟹肉蘆筍忌廉天使麵
埋單都只係需要二百零蚊,食完剛剛好朋友就放工可以去行街啦!

$250 (Dinner)