2022-01-06 118 views
觀塘晏就有無得食水煮魚,酸菜魚做lunch呢?係有既!重要係一幢我本身以為無樓上餐廳既大工商廈入面,真係估你唔到,今日就同個同事黎試試佢!睇下餐牌,選擇都多,設有午餐,有多款呢度既招牌菜式,例如特式泡飯,招牌手撕雞及水煮魚等等!而價錢亦絕對合理且可以接受!叫午市餐就可以以優惠價加錢要埋飲品了,我簡單d叫左杯凍檸茶,朋友就叫左杯青檸柚子,佢話都幾好飲,甜甜地,岩曬佢呢d又鍾意食辣野,但又怕太辣唔知點算既人!呢個就係水煮魚啦,一大碗嘅佢,如果自己一個嚟食,絕對夠食,分分鐘仲有多添,見到佢嘅賣相雖然好似平平無奇,但係佢真係做得幾好食近啲咁睇,大量辣椒,魚片,鋪滿成碗野嘅面頭,上面仲有芫荽蔥做點綴,可以見到佢嘅份量非常多,而且入面嘅嘢魚塊全選白色,但係並非嚴重雪藏嗰啲嚟,所以望到都覺得OK水煮魚一定係辣嘅,但係其實可以叫小辣,就好似我哋呢個咁,你見到好多辣椒,但係其實佢係辣椒乾,食起嚟,其實一啲都唔辣之餘,而且相當夜魅,但係就非常有水煮魚嘅味道,就算唔係太辣,其實都好好食當然佢唔係剩係得水煮魚,其實碗底,都有一啲紅薯粉喺度,所以一定絕對夠食之餘,而且會令你滿足呢個係濃湯花膠手撕雞,當然佢唔係咁

呢個係濃湯花膠手撕雞,當然佢唔係咁洗碗,我只係將佢放入我自己隻碗,好似易啲呈現俾大家睇,佢跟一個白飯,將飯浸埋落去一齊食,就好似泡飯咁樣,白飯完全吸收晒濃湯嘅味道,非常好味

呢個set既份量還要多,因為除左一大碗野之外,重包一碗白飯,可以整到佢成為泡飯咁食,入面大量手撕雞同花膠都吸收曬濃湯,濃湯感覺係好清新既雞湯黎,但不含味精,所以食起上黎都唔會覺得口乾,係正既!

如果你鍾意食譚仔既土匪雞翼,咁你就一定要試呢個了!呢個土匪雞翼真心出色,我覺得佢比譚仔做得更好食!唔係講笑!

大家睇下,咬開後你見到真係好 Juicy !唔係講笑,望落你以為乾身且淡而無味,咁你就錯了!第一啖食落去你已經食到果陣土匪孜然味,重要好明顯係勁入味既,食到入肉,就會大量肉汁流出,食起黎你就知係出色過譚仔果d架了

咁出色,真係要影個全相比大家睇睇,同埋呢度都算坐得舒服,所以係絕對真心值得一試既!
$70 (Lunch)