2018-03-23 407 views
另一半喜歡食中餐,如果我唔煮飯,唯有就係到附近酒樓食中菜,為咗要似住家飯吖嘛,今晚去咗青葉海鮮酒家。過完年,通常所有食肆都會加價,呢度嘅晚飯有特價小菜,原本係十蚊一隻雞,而家變咗係$28一隻雞,不過都係抵食, 另外再點了京都焗豬扒$75,同埋椒鹽焗鮮魷$88。隻雞真係成隻俾你㗎,你話佢質素係咪最好?當然唔係,但係以28蚊嚟講都算唔錯,雞肉都幾滑,要特別一提佢嘅葱蓉微咸,連雞一齊食非常好味。京都焗豬扒,另一半最鍾意食,因為啖啖肉,佢唔會好似用醬汁浸住豬扒咁樣,而係適量嘅醬汁,掛在豬扒上,味道酸甜適中,好味!椒鹽鮮魷,炸完熱辣辣上桌,外層炸漿炸得脆,裏面鮮魷都幾滑,味道咸咸地,又香口,外出用餐通常都會食,開胃嘛!最後還送糖水,保証你夠晒飽!埋單$210,晚餐兩位在酒樓食小菜算平啦。當然唔好要求太高,呢度的中菜已算平民得來有水準。

最後還送糖水,保証你夠晒飽!

2018-03-13
$105 (Dinner)
Celebration
Birthday