2021-07-20
✨普普通通嘅體驗✨.趁著平日得閒,就同朋友去咗長期都要排好耐嘅「十常八九」食野,聽聞即使平日去都要等1-2小時,不過我哋當日約3點去到都幾好彩,我諗落雨關係,所以等咗大概半小時就可以入座了😆.- 和栗蒙希朗 $88 (7.5/10)- 菠蘿熱情果梳打 $42 (6/10)- 卷蛋 $48 (6/10)- 白桃煎茶 $46 (6/10).唔少人推薦和栗蒙布朗,果然幾好食(˶ˊᵕˋ˵)面層一條條嘅栗子蓉,入面有雪糕,底層則係脆脆地嘅餅底,整個配搭好match,我覺得唔錯,而朋友更不斷大讚添😋.不過可惜嘅係卷蛋非常一般,卷蛋包體偏紮實重蛋味,並非鬆軟濕潤口感,cream亦都係普普通通,以呢個價錢可以有更美味選擇.兩杯飲品都有種假假地嘅味道,菠蘿熱情果梳打只有菠蘿味,不過都幾解渴;白桃煎茶嘅茶味唔太出,但茶壺可愛加番分~.室內環境除咗靠門口位外,都冇獨特打卡位,但整個氣氛簡約舒適,可惜只有4張枱因而大排長龍,所以都唔太適合想坐耐少少嘅朋友🙈如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我以下嘅𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐚.🔸𝐈𝐠: 𝐅𝐢𝐛𝐞𝐞𝟑𝐛.好評係因為今次唔洗排太耐,如果要排超過
- 和栗蒙希朗 $88 (7.5/10)
- 菠蘿熱情果梳打 $42 (6/10)
- 卷蛋 $48 (6/10)
- 白桃煎茶 $46 (6/10)
唔少人推薦和栗蒙布朗,果然幾好食(˶ˊᵕˋ˵) 面層一條條嘅栗子蓉,入面有雪糕,底層則係脆脆地嘅餅底,整個配搭好match,我覺得唔錯,而朋友更不斷大讚添😋
🔸𝐈𝐠: 𝐅𝐢𝐛𝐞𝐞𝟑𝐛
好評係因為今次唔洗排太耐,如果要排超過1小時,呢間真係唔太值得去