2019-05-10
冇人煮飯食乜好 唔通又係食公仔麵 求其叫咗個外賣自取拎返屋企食 叫咗幾個餸 每個餸有送一碗飯 想補充一句 明明記得之前食過呢一間叫餸食飯 除咗有送一碗飯仲有一碗湯 但係唔知點解今次叫咗幾個餸反而冇湯送之前試過喺鋪頭入面叫餸食飯 係坐低食嗰一隻 每一碟份量都正常 都算大碟嘅 仲有一碗白飯同一碗湯 但係唔知點解外賣嘅份量就覺得比較少 而且仲要冇湯送 叫咗個椒鹽豆腐 本來應該好脆好香口 但係拎到返屋企打開個蓋已經唔脆 唔知係咪因為外賣用咗膠蓋焗住左啲熱力 腰果炒翠玉瓜豬肉 啲翠玉瓜可能炒得過熟 一啲都唔爽脆 唔知係咪因為外賣用咗膠蓋焗住左啲熱力 所以搞到翠玉瓜好似煮到過熟咁欖菜炒四季豆普普通通啦 但係都係覺得係鋪頭食好味啲 外賣好似味道好一般唯一比較易入口嘅係檸檬雞 起碼檸檬雞嘅雞仲係脆脆地 檸檬汁酸酸甜甜都幾開胃 所以我主力今次食檸檬雞 講真都幾失望嘅 每一個餸都要六十幾70幾蚊 估唔到佢嘅質素做外賣會變成咁 其實之所以叫呢一間外賣係因為食
唯一比較易入口嘅係檸檬雞 起碼檸檬雞嘅雞仲係脆脆地 檸檬汁酸酸甜甜都幾開胃 所以我主力今次食檸檬雞 講真都幾失望嘅 每一個餸都要六十幾70幾蚊 估唔到佢嘅質素做外賣會變成咁 其實之所以叫呢一間外賣係因為食過覺得味道OK 萬萬估唔到叫外賣會變成咁 睇嚟下次要食嘢都係唔懶得 要食嘢最好都係堂食