2016-09-18 2392 views
朋友生日,所以我地就出咗尖沙咀食飯。有朋友介紹所以黎咗joomak試下,但海景位full咗,我地無得食海景,下次要早啲book定枱先得。一入去野都未叫就有前菜食!酸蘿白同泡菜都幾好味,但個豆就淡咗啲。4℃素菜冷麵人地介紹話必食,又見到枱枱都有叫所以我地都叫。可能我地有6個人,每人得好少好少麵,而且佢無乜味,可以唔叫。我地叫咗個紫菜X熔岩芝士包XL2人套餐。紫菜撈飯,我一直都覺得呢道菜好好食呢個入面加咗黃蘿蔔,同出面食嘅有少少唔同無咁油,戴手套搓成一團,好好食熔岩芝士包。個包入面全部都係芝士,好似平時冬天食意粉屋芝士鍋嘅味道。格離就有炸物俾你點芝士,好似魷魚圈、年糕、炸雞等等,不過佢啲炸粉好易甩,搞到跌哂係啲芝士醬度。其實呢道菜嘅重點係個包,就好似平時去食芝士鍋嘅多士仔咁,!食個包都夠飽。跟餐仲有個魚糕湯,食得太快唔記得影,味道似關東煮,味道唔錯!我地咁多人二人餐實唔夠飽,所以再叫咗其他野食。燒牛肋骨,味道唔錯,但係舊牛比較韌。以呢個價錢黎講應該食到啲靚啲嘅牛肉或者份量再多少少。呑拿魚卷,好好食!個卷好足料,個味道又啱啱好!跟餐仲有兩杯野飲,我就叫咗呢個菠蘿味嘅冰storm梳打。好好味,
,下次要早啲book定枱先得。
前菜
4℃素菜冷麵
4℃素菜冷麵

我地叫咗個紫菜X熔岩芝士包XL2人套餐。
紫菜撈飯
紫菜撈飯,我一直都覺得呢道菜好好食
紫菜X溶岩芝士包
。其實呢道菜嘅重點係個包,就好似平時去食芝士鍋嘅多士仔咁,
!食個包都夠飽。

我地咁多人二人餐實唔夠飽,所以再叫咗其他野食。
燒L.A.牛肋骨
呑拿魚卷
呑拿魚卷,好好食!個卷好足料,個味道又啱啱好!
冰Storm梳打(菠蘿)
跟餐仲有兩杯野飲,我就叫咗呢個菠蘿味嘅冰storm梳打。好好味,好濃嘅菠蘿味但又唔會好假。旁邊啲冰唔知食唔食得但我無食到
。不過枝野好細枝。
冰Storm梳打(士多啤梨)
呢個士多啤梨冰storm梳打係十分難飲。雖然無藥水味但極甜,無乜士多啤梨味。超伏!

p.s.平時食飯幫人慶祝生日切餅費大概$50-$100,呢度係收$180
,仲貴過舊蛋糕。不過佢會幫你分好哂個蛋糕嘅~算係一分錢 一分貨
2016-09-07
$174 (Dinner)
Celebration
Birthday
紫菜撈飯
紫菜X溶岩芝士包
呑拿魚卷
冰Storm梳打(菠蘿)