2021-02-08 982 views
Afternoon Tea幾個月前黎過,嗰陣未整好,個湖乾晒塘。白鷺係有嘅,但成個泥灘咁,好失望。今次黎到,簡直有180度轉變!環境靚,價錢抵,又好味。一定會再黎。喺大埔公路轉落去大斜路,落去見到間餐廳,有去左世外桃源嘅感覺。餐廳門口有得停車,放低家人後去免費停車場泊車。先經過種滿鬰金香的花圃,純白色的歐陸風建築,配上湛藍的天空,以為自己置身在歐洲🥰餐廳分開室內和室外,室內有落地大玻璃,自然光滲透入餐廳,甚有宜家傢俬簡約北歐風格,環境舒適。穿過一道藍色大門,左邊景色十分迷人,前景有寬闊及波平如鏡的湖面,後景緩緩駛過的火車,風光如畫,被優美的景色吸引着。看了一會,轉向右邊看到拱門小走廊。此仍餐廳的最佳用膳位置。走出室外,雖然有一把把大傘遮擋着陽光,不過也有些許熱。好了,終於講食。試左佢嘅下午茶餐,價錢中規中矩。唔太肚餓,試左啲輕食。招牌啤梨批·柚子雪糕 $98啤梨批有大大舊果肉,配上薄薄的吉士醬,加上酸酸甜甜的柚子雪芭,相當解膩。估唔到粟米片脆和柚子雪糕都出奇地夾,咸咸脆脆酸酸甜甜,真係「百般滋味在心頭」,係真心覺得滋味挪威煙燻三文魚·凱撒沙律 $88凱撒沙律正常味美,配上似乎是自家刨的
Afternoon Tea

今次黎到,簡直有180度轉變!

環境靚,價錢抵,又好味。一定會再黎。

看了一會,轉向右邊看到拱門小走廊。此仍餐廳的最佳用膳位置。

走出室外,雖然有一把把大傘遮擋着陽光,不過也有些許熱。

好了,終於講食。

試左佢嘅下午茶餐,價錢中規中矩。

唔太肚餓,試左啲輕食。

招牌啤梨批·柚子雪糕
招牌啤梨批·柚子雪糕 $98

挪威煙燻三文魚·凱撒沙律 $88

凱撒沙律正常味美,配上似乎是自家刨的芝士碎,沙律菜上煙三文魚有三大片,毫不吝嗇,雖然冇咩驚喜,但跟埋野飲,食埋個景,真係幾抵食

好天氣又想chill下,多左一個好選擇

挪威煙燻三文魚·凱撒沙律
2021-02-02
$100 (Tea)
招牌啤梨批·柚子雪糕
挪威煙燻三文魚·凱撒沙律