2016-02-26
傳統外國人開既burger room,一入到去就感受到外國既氣氛,店員係外國人,餐牌當然全部都係英文。開放式既廚房可讓客人一覽整個製作過程。而且店員非常nice,當佢地知你影相個陣佢地仲會比yeah既手勢,真係好cute呀!店內位置都算多,可容納大約50人,有bar台有卡位,仲有個兒童角落。落完order望住店員製作burger既感覺真係幾好,好relax。店員首先將一塊塊已經整成肉塊既牛肉灑上大量既鹽,之後同漢堡包分別落pan煎,之後煎到半熟就放上芝士,等到芝士半溶就開始將材料組合完成。圖中可見芝士係半溶非常吸引,配料有脆煙肉、蕃茄、酸瓜同特製醬汁。包皮微暖軟而有咬勁,非常特別,我好鐘意。而香脆煙肉同好juicy既牛肉配埋一齊真係百感交雜。配堆比較清淡既蔬菜同甜甜辣辣既醬汁真係好有層次。暫時係我食過最好食既burger薯條係Duck fries,又粗又肥,咬落去啖啖薯香,而且又飽肚。我最鐘意將茄汁同tabasco溝堆黎做醬汁,開胃又特別。呢枝peroni既白啤有少少似1664,味道比較啖同清香,配比較濃味既burger岩岩好可以中和一下。不過價錢有點貴$40只有一小罐。不過除左價錢之
店內位置都算多,可容納大約50人,有bar台有卡位,仲有個兒童角落。落完order望住店員製作burger既感覺真係幾好,好relax。店員首先將一塊塊已經整成肉塊既牛肉灑上大量既鹽,之後同漢堡包分別落pan煎,之後煎到半熟就放上芝士,等到芝士半溶就開始將材料組合完成。 圖中可見芝士係半溶非常吸引,配料有脆煙肉、蕃茄、酸瓜同特製醬汁。包皮微暖軟而有咬勁,非常特別,我好鐘意。而香脆煙肉同好juicy既牛肉配埋一齊真係百感交雜。配堆比較清淡既蔬菜同甜甜辣辣既醬汁真係好有層次。暫時係我食過最好食既burger