2018-01-16
雖然我是栢宇的fans,但沒想到佢唱歌好聽還要搞埋食肆,而且仲要係我鍾意嘅四川菜呀!!!!!!! >0< 人地點可以唔試啫! 仲要地點咁方便! 於是就同埋幾個朋友一齊去試下其實見到都有幾樣野係無,不過唔緊要,其實少少野係影響唔到我嘅再睇一睇佢個調味區,其實唔係話好多配料但係我發現咗呢樽油係有得refill架 ! 我想話就算我嗰時就嚟結婚,都係無悔落呢樽油,因為加咗之後,所有嘅野食都香勁多~ 而且入口又滑~ 我想話呢個鍋真係夠哂體頭,個柄係龍頭嚟架,餐廳勁貼心,火鍋彈到件衫是常事,但餐廳就好似陳栢宇一樣的暖男~~~有件小圍裙俾你,好鬼sweet~ 龍坎排骨$98算係眾多菜式中較貴嘅一道菜,但我覺得佢真係醃得幾入味,雖然係排骨,但個骨唔算太大,頂多係金沙骨咁。手打墨魚滑$88,連個賣相都好似個畫畫嘅palette咁,都算係幾有墨魚味,係少咗少少彈牙感。我唔知道玫瑰豬頸肉$58,係真係將豬頸肉捲成玫瑰,可以話真係好考師傅嘅心思,俾呢58蚊都覺得抵呀~ 而且豬項肉好彈牙又爽口。作為一位玫瑰控,又點能夠唔點呢個玫瑰丸子呢? 佢嚟到嗰時個賣相已經夠靚,淥完之後仲保持到有陣玫瑰
再睇一睇佢個調味區,其實唔係話好多配料
我想話呢個鍋真係夠哂體頭,個柄係龍頭嚟架,
餐廳勁貼心, 火鍋彈到件衫是常事,但餐廳就好似陳栢宇一樣的暖男~~~有件小圍裙俾你,好鬼sweet~
作為一位玫瑰控,又點能夠唔點呢個玫瑰丸子呢? 佢嚟到嗰時個賣相已經夠靚,淥完之後仲保持到有陣玫瑰味~
我地嘅 甜品係呢個紅糖糍巴$58 ,其實我地聯想唔到佢個樣,所以嚟到嗰時我地都呆左一呆,表示:噢~ 原來係咁嘅樣。 其實佢幾似咸水角嘅質地,但裡面係無餡,全部都係糯米糍,你唔點個紅糖完全係無味架~ 其實都飽飽地嘅~ 我地一行五個人都食唔哂~