2020-04-27 2015 views
Jimmy’s Kitchen係我第一次亦係最後一次到訪既朝聖。餐廳保留了懷舊英倫風,燈色較暗帶出情調,呈現高檔感。牆上一塊塊的花崗岩 加上木柵的天花 配上紅的的沙發係舊殖民色彩既氣勢還有枱上的爉燭 有種很高貴的感覺。在座上我會幻想李小龍、甘迺迪夫人曾經坐在那?食物方面,餐包有三,四款可選,不是暖暖的,感覺只是一般。Roasted Prime USDA Rib of Beef肉汁還好,但味道唔係太出色 附上既酥皮包都香口既乾咖哩雞飯是印度菜,濃濃咖哩味又粉粉黃色乾咖哩,再加上雞入曬乾咖哩精華,十分滋味吃的時候加入旁邊像中式全盒的花生,椰粒,蝦乾,話梅醬,芒果醬去調味,效果異常地好今晚無得食火焰雪山 只好叫左Apple Crumble,比我之前食更好味唔會太甜, 再加埋custard sauce 真係無得輸 好香奶油味而且比雪糕更加襯Apple Crumble不過據說Jimmy's Kitchen會搬地方開新店, 而舊址既裝修據說可留低俾下一手,希望下次可以食到火焰雪山
餐廳保留了懷舊英倫風,燈色較暗帶出情調,呈現高檔感。

食物方面,餐包有三,四款可選,不是暖暖的,感覺只是一般。

肉汁還好,但味道唔係太出色 附上既酥皮包都香口既