2023-06-24
我好鍾意食烤魚🐟但我想找一間好地道要夾香港人的口味,也接受唔到太辣或太淡要有大量的辣椒香料,味道適宜那打食辣啊「祥仔辣辣」一定滿足到我「祥仔辣辣」爲一向嗜辣嘅香港人呈獻港式味蕾體驗,由名廚張錦祥於川菜一貫的三椒(辣椒、 胡椒、花椒)三香,那麼最新推出的「烤魚系列」你怎能錯過?🐟🐟火鍋有鴛鴦湯,烤魚都可以!同時間享受到一邊酸,另一邊麻辣🌶️酸金菠蘿酸辣魚,唔同普通淨係得酸菜加入咗菲律賓菠蘿,食魚肉時酸上嚟帶點甜係好濃郁的金湯,配上牛肉食特別滋味辣有#魔鬼地獄 ,配有印度和中國辣椒慢慢煲辣椒味會更加出色一入口絕對夠麻!夠辣!又夠香就自然不會落任何醬料去遮蓋麻辣魚的口感就開始慨歎這麽大條魚,竟然好快就全吃掉了💡烤魚是可以自己選擇哪一款魚可選擇鮮嫩可口的沙巴 #龍躉 魚、肉質細膩的海鱸魚及江團魚,今次我選了肥美嘅江團魚,肉質較鮮甜,也很滑溜。🌶️食川菜不一定要好吃得辣🌶️和食米線一樣自己酸、麻、辣程度都可以自己揀嘅,分別由小、中、極程度。即係本身食小辣嘅都可以食到。同埋火鍋配料都好多架,如墨魚滑、四寶丸、鵝腸、手切牛小排、雪花肥牛卷、貴妃及珊瑚蚌、麵食同不同款的蔬果。🥒頭盤有冷霧的九公格有水晶肴肉、
但我想找一間好地道
要夾香港人的口味,也接受唔到太辣或太淡
要有大量的辣椒香料,味道適宜
那打食辣啊「祥仔辣辣」一定滿足到我
🐟🐟火鍋有鴛鴦湯,烤魚都可以!
同時間享受到一邊酸,另一邊麻辣🌶️
酸金菠蘿酸辣魚,唔同普通淨係得酸菜
加入咗菲律賓菠蘿,食魚肉時酸上嚟帶點甜
係好濃郁的金湯,配上牛肉食特別滋味
辣有#魔鬼地獄 ,配有印度和中國辣椒
慢慢煲辣椒味會更加出色
一入口絕對夠麻!夠辣!又夠香
就自然不會落任何醬料去遮蓋麻辣魚的口感
就開始慨歎這麽大條魚,竟然好快就全吃掉了
💡烤魚是可以自己選擇哪一款魚
🌶️食川菜不一定要好吃得辣🌶️
🥒頭盤有冷霧的九公格有水晶肴肉、麻辣豬耳、木耳、 青瓜等,是好開胃的餐凍食前菜。
🍧最後有清甜爽滑的桂花冰粉,用上中式彩器陶瓷壺,凸顯氣派,底部有乾冰,睇上去也覺得冰涼。裏面有我最愛吃嘅清甜爽滑桂花冰粉,配上草莓同藍莓粒,份外鮮甜。
🍺🍺飲品方面有解辣特飲(1.3L裝)
食火鍋當然要配凍飲,不要怕單飲多杯野品
這杯相信可以由飲到離場,絕對可以舉杯暢飲!飲品有少少重,我有少少拿唔起。😂
我又叫一杯自柑墮樂🙊 ,其實有些似檸檬茶,有柑橘檸檬、菠蘿同可樂,另一杯係清甜的熱情鳳梨特飲。
我和阿媽咪食得好滿足,好久沒有吃過好惹味的烤魚了,性價比不錯,如下次計畫想約好友可再過來食過,如果多人更可以訂有海景的座位。