2023-03-14 612 views
最低消費$30起我揀咗三個餸:牛腩、豬紅、勁辣魚蛋配粗麵$9牛腩$11好入味,而且肉質炆到夠晒林😋份量都好多🤩豬紅$8夠晒鹹而且冇雪味,大嚿得來都好爽口,有5大嚿勁辣魚蛋$8魚蛋係屬於比較硬身,勝在個汁好正,一樣都係有5粒醬汁有:咖喱汁/沙嗲汁/腩汁/秘製醬汁(小、中、大辣)無蠟不歡的我,當然揀咗秘製醬汁小辣啦😏🌶️第一次幫襯車仔麵,真係超驚喜,好耐冇食過咁好食嘅車仔麵!啲餸全部好有味!可以話係重口味!但又唔會覺得超級咸!除咗啲餸好食之外,連個秘製醬汁嘅湯底都好濃郁,識落開胃又惹味!而且份量都算多。起碼飽過40幾蚊碗嘅兩餸三酸撈薯粉🤣另外,長期行過都會點嘅雞翼尖同碗仔翅都係CP值好高,值得一試😋📍 名店車仔麵 (天水圍)天水圍天華路33號T Town North地下T Town頌富市場沙田同粉嶺,都有分店架!🔍#nseat_天水圍#hkig #hk #hkfoodie #foodie #foodpics #foodphotos #foodblogger #instafood #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #食好西 #香港美食 #相機食先 #吃貨

最低消費$30起
我揀咗三個餸:牛腩、豬紅、勁辣魚蛋
配粗麵$9

牛腩$11
好入味,而且肉質炆到夠晒林😋份量都好多🤩
豬紅$8
夠晒鹹而且冇雪味,大嚿得來都好爽口,有5大嚿
勁辣魚蛋$8
魚蛋係屬於比較硬身,勝在個汁好正,一樣都係有5粒

醬汁有:咖喱汁/沙嗲汁/腩汁/秘製醬汁(小、中、大辣)

無蠟不歡的我,當然揀咗秘製醬汁小辣啦😏🌶️

📍 名店車仔麵 (天水圍)

沙田同粉嶺,都有分店架!

🔍#nseat_天水圍

#hkig #hk #hkfoodie #foodie #foodpics #foodphotos #foodblogger #instafood #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #食好西 #香港美食 #相機食先 #吃貨 #食評 #美食推薦 #秘製醬汁 #車仔麵 #辣
TakeAway