2017-01-19 225 views
最近流行既蒸汽石鍋 煮食方法就用蒸 然後個好似草帽既蓋黎困住d蒸汽令入面d野食快熟又唔會乾神奇既事成日發生 岩岩開始既時候店員只係系鍋底放咪同材料(🙅🏻🙅🏻‍♂️加水) 但係食到最後卻發現 d粥好濕潤😱😱燉湯材料足夠 🔥喉十足 飲多既盅都得啊😤 龍蝦大大隻用蒜蓉蒸 食落更加帶出龍蝦既鮮味 肉質既彈牙又爽 令人再三回味乳鴿外皮炸得岩岩好 夠脆 咬落去既時候肉汁流出黎 但係配搭乳鴿既配料只有喼汁無鹽係menu裡面揀左呢幾款既海鮮 樣樣都好新鮮 用蒸氣石鍋 完完全全帶出海鮮本身既味道 令我地食客可以海鮮最真既味道呢到價錢實惠又可以食到多款海鮮 假日可以同家人朋友一齊坐係到邊食邊傾計 既好去處
瑤柱鮮淮山粥
姬崧茸燉螺肉