2021-07-10
朋友約食飯 又係揀食居酒屋 呢間係朋友去開既飯堂 質素都有保證食落又真係唔差 不過因為好耐之前去 所以d野食名都唔太記得haha1. 溫泉蛋燒牛肉飯 有七片唔細既燒牛肉 加埋隻溫泉蛋同埋本身既燒汁 撈埋一齊食好好味 不過缺點係飯比較少 四條友分真係一人一啖飯就無哂 d牛仲多過d飯咁2.日本海膽本身想叫加拿大海膽(平d) 但無哂貨於是升級左叫呢隻貴100既日本海膽 配上紫菜食 勁鮮甜3. 刺身omakasa呢到既omakasa有兩種 一種平d一種貴d 我地揀左平d果種 around $600左右 份量都唔少 同埋都好新鮮但每一舊都勁厚切 係厚切到我覺得無必要 如果可以薄番少少 將兩塊既份量切成三塊咁會好好多4.花陽浴酒本身係想飲sake先黎居酒屋 所以就一定開左枝sake 呢枝係朋友話想試 係鋪頭叫好似要成七百幾蚊一枝 不過難得一次都照飲 飲落勁正勁甜勁易入口 比三割九獺祭有過之而無不及 事後睇番發現呢枝野係香港鋪頭買都要接近700蚊 計落鋪頭真係無點賺 呢點真係估唔到 (你知啦 香港居酒屋d酒多數比自己買貴1.5~2倍)總結:仲有食好多野 不過無樣樣影哂 整體質素都ok 不過我地太癲
1. 溫泉蛋燒牛肉飯
2.日本海膽
3. 刺身omakasa
4.花陽浴酒
總結:
仲有食好多野 不過無樣樣影哂 整體質素都ok 不過我地太癲當放題咁狂叫所以最後都食好貴xddd