2024-03-11
之前朋友介紹西環有間唔錯嘅火鍋放題,難得今日放假🏖️,即刻約埋幾個朋友一齊去食✌🏻。黎到就知冇揀錯。👩🍳餐廳環境好靚好乾淨👍🏻。座位好闊好舒服。呢到真係吹水食飯嘅好地方!😍✌🏻蒸海鮮✌🏻第一次見蒸海鮮有咁多嘢食😍全部都係我嘅最愛,有扇貝🦪,沙白🐚,大虾🦐,鮑魚🦪同魚🐟。就咁清蒸已經完全將佢哋嘅鮮味帶晒出嚟。✌🏻 豚肉🥩✌🏻🐷每一塊都唔算好厚!只需要滾一陣就可以食得,食完之後豬肉🐷嘅味道有牙縫到滲返出嚟。好味🤤✌🏻牛肩胛🐮✌🏻🐮牛肩胛肉質比較實,但食入口唔會覺得好韌👍🏻。而且牛味比較香濃郁。完全冇牛膻味。正!✌🏻進口牛肉🐮✌🏻🐮肉質比較腍,油脂同牛肉🍖比例分布平均。入口比較爽,口感比牛肩胛豐富。✌🏻響鈴✌🏻脆卜卜🤤,一浸入湯就要拎起😍。肯定吸晒湯嘅精華😋。咬落去有脆又多汁。成個口充斥着響鈴同湯嘅味道味道!✌🏻紅蘿蔔🥕✌🏻蘿蔔🥕鮮甜多汁。食咗咁多肉,當然要食啲蔬菜去中和返!✌🏻羊腩煲✌🏻冬天最適合食佢🥘。羊腩🐑同枝竹🥕永遠都係Perfect match。呢兩種食材互相輝映。味道真係冇得彈!👍🏻
✌🏻紅蘿蔔🥕✌🏻
蘿蔔🥕鮮甜多汁。食咗咁多肉,當然要食啲蔬菜去中和返!