2022-10-07 53 views
グッナ━─━─━ヾ(o✪‿✪o)シ━─━─━ァィ♪又來到肥妹豬推介💁🏻‍♀️,今日要介紹嘅餐廳就係廚十三,呢一間餐廳係位於銅鑼灣嘅川菜小館。入到餐廳裝修都幾中式旁邊有好多唔同嘅畫。我自己覺得佢Menu上嘅菜式名幾特別,有啲名其實根本都唔知係咩嘢食。有少少開盲盒嘅感覺。🙆🏻‍♀️上上簽💜:呢個上上籤其實就係用竹籤串住嘢食嘅意思,籤上嘅菜式有幾樣,鵪鶉蛋,蓮藕片,椰菜花,黑木耳,鳳爪等。我自己反而覺得椰菜花最好食,因為比較上入味啲。🙆🏻‍♀️正經的雞被撕💜:呢個菜式名比較容易估,就係手撕雞嘅意思。佢呢度嘅手撕雞係配埋香辣嘅醬汁。作為前菜小食嚟講都幾抵食㗎份量都幾大。🙆🏻‍♀️老壇酸菜魚💜:唔多唔少嘅人都會叫呢個酸菜魚見咁多人叫我就肯定要試吓佢係唔係真係咁好食自己可以加其他配料同職員講就得㗎啦!鍋入邊本身已經有萵筍其實我覺得佢嘅份量都幾大,唔加配料都係冇問題的。魚肉鮮甜冇骨容易入口。
グッナ━─━─━ヾ(o✪‿✪o)シ━─━─━ァィ♪

🙆🏻‍♀️上上簽💜:
🙆🏻‍♀️正經的雞被撕💜: